Corona initiatieven van onze partners

Er gebeurt zoveel en soms is het moeilijk om te weten waar te beginnen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met initiatieven en updates van onze partners die werken aan het ondersteunen en inspireren gedurende de huidige situatie. Heeft u iets toe te voegen? Neem dan contact op info@impactcity.nl

Op zoek naar informatie over overheidsmaatregelen en financiële ondersteuning en loketten? Klik hier.

 • Coronacommunitycare.nl
  Een online platform waar iedereen om hulp vraagt ​​en hulp biedt met betrekking tot problemen en problemen waarmee ze te maken krijgen als gevolg van corona. Van studenten die studieondersteuning nodig hebben, tot ondernemers die personeelsaanvragen indienen.
 • Coronahelpers.nl
  Een online platform waar iedereen om hulp vraagt ​​en hulp biedt voor problemen en uitdagingen als gevolg van corona. Van hulp nodig hebben om medicijnen van de apotheek op te halen tot een oproep om bloed te doneren en mensen die aan de frontlinie werken te ondersteunen.
 • Gemeente Den Haag & The Young Digitals – Marketing ondersteuning voor 40 Haagse MKB bedrijven
  Online communicatie is belangrijker dan ooit. Daarom slaat de gemeente Den Haag de handen in een met de sociale onderneming The Young Digitals. Wie hulp nodig heeft met online marketing, kan zich aanmelden bij The Young Digitals. Zij schrijven wervende website teksten en maken aansprekende beelden. Zij versterken de social media kanalen met slimme posts en maken de resultaten inzichtelijk. Bovendien zorgt de gemeente voor 50% cofinanciering voor ondernemers die investeren in hun online marketing of verkopen. Meer weten of direct aanmelden? Lees hier precies hoe het werkt en hoe u zich kunt aanmelden! Aanbod is op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
 • Haagse Schatten
  Op zoek naar hét ultieme cadeau voor de feestdagen, verjaardagen, juffendag, jubilea, of natuurlijk gewoon omdat je iemand een schat vindt? Verras iemand dan met de Haagse schatten cadeaubon! Het aanbod is divers, voor iedereen wat wils én de winkels en plekjes liggen verspreid door heel Den Haag. Zo geef je iemand een uniek cadeau en weet je zeker dat de mooie bon niet in de kast blijft liggen! Hier vind je een totaal overzicht van de Haagse Schatten.
 • Haagse brouwerijen
  Onafhankelijke bier brouwers worden momenteel hard geraakt. Om elkaar te steunen en gezamelijk communicatie te pushen, hebben verschillende brouwerijen uit Den Haag de handen in een geslagen. Het resultaat is de ‘Hou je Haags’ bier box. Het bevat biertjes van Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder, EIBER Bier, Brouwerij de Schuit, Brouwerij Scheveningen, Roestig Blond, Brouwerij Kwartje, Grote Markt, Den Haag, en Kompaan Bier. Klaar om te bestellen en te proosten? Klik hier!
 • MKB Nederland – Corona veiligheid op de werkvloer
  MKB Nederland heeft op een rij gezet hoe om te gaan met de corona virus richtlijnen binnen uw bedrijf en hoe werkt het in relatie tot (privacy) wetgeving Deze pagina biedt ook een checklist voor besmetting- en risicobeheer.
 • Humanity Hub – Corona first aid kit voor vrede & veiligheid ecosysteem
  Een bundeling van informatie over gezondheid & veiligheid, werken op afstand, bedrijfscontinuïteit, de Humanity Hub gemeenschap en internationale informatie bronnen.
 • TechLeap – Corona startup support portal
  Dit portal centraliseert alle relevante bronnen, bedrijfsdiensten en ondersteuningsinitiatieven voor startups in één platform.
 • Rabobank – Coöperatief Fonds – Stichtingen, verenigingen en maatschappelijke initiativen
  Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven kunnen via het digitale aanvraagformulier onder aan de pagina een aanvraag indienen voor een beroep op het Fonds. De aanvrager beargumenteert concreet waardoor zij in continuïteitsproblemen dreigt te komen, bijvoorbeeld door het wegvallen van een belangrijk event of activiteit inclusief een eenvoudige berekening van de financiële consequenties. Tevens kan een aanvraag worden ingediend door voorgenoemde partijen voor een project of activiteit dat direct gerelateerd is aan de gevolgen van de coronacrisis.
 • Fonds 1818 – Verenigingen en stichtingen support
  Stichtingen en verenigingen die directe financiële steun nodig hebben voor corona initiatieven, kunnen contact opnemen met Fonds 1818. U moet gevestigd zijn in de regio Delft, Den Haag, Duin- & Bollenstreek, Leiden, Westland, Zoetermeer of randgemeenten.
 • Kleine Corona Hulp
  Stichtingen en verenigingen uit heel Nederland die zich richten op de meest kwetsbaren in de samenleving kunnen tot € 2.500 ondersteuning krijgen. Initiatieven moeten gericht zijn op eenzaamheid, dak- en thuislozen of voedselvoorziening.
 • HortiHeroes & WorldHortiCenter – Fresh Food challenge
  Veel vers voedsel wordt momenteel niet gebruikt vanwege de sluiting van restaurants, annulering van festivals en evenementen, enzovoort. HortiHeroes & WorldHortiCenter dagen u, samen met partners, uit om oplossingen te bieden voor alle onverkochte producten en ervoor te zorgen dat ze niet verloren gaan!
 • Resilient Society
  Om nieuwe urgente en langetermijnoplossingen voor de Covid-19-crisis te creëren, is Resilient Society gestart. Het is een internationaal co-creatieplatform met Nederlandse universiteiten, vele internationale werkmaatschappijen en overheden. Vind hier oplossingen of middelen en start samen nieuwe projecten.
 • Elrha – Financiering vooronderzoek naar COVID-19 respons in humanitaire setting
  Elrha lanceert een dringende financieringsoproep voor onderzoeksvoorstellen ter ondersteuning van de COVID-19-respons in humanitaire omgevingen. Voorstellen die betrekking hebben op een van de volgende onderwerpen komen in aanmerking, innovatieve oplossingen die helpen, 1) bestaande gezondheidszorg ondersteunen, 2) uitbraken voorspellen, 3) sociaal-wetenschappelijk gedragsonderzoek, 4) coördinatie en delen (volledige oproeprichtlijnen en criteria zijn hier te vinden). De volgende ronde van inzendingen wordt op 4 mei beoordeeld.
 • Global Giving – Corona virus hulpfonds
  GlobalGiving is een donatie platform. Het ondersteunt 100 initiatieven over de hele wereld die zich richten op het bieden van onmiddellijke hulp in kwetsbare gemeenschappen. Naarmate de situatie evolueert, zal de focus verschuiven naar ondersteuning van herstel en onderwijs op lange termijn.
 • BlackBear – Uitdagingen verbinden aan oplossers
  BlackBear biedt bedrijven en overheden de mogelijkheid om hun uitdagingen die voortvloeien uit de huidige situatie gratis te posten op het BlackBear platform. Hierdoor kunt u contact maken met hun 2500+ jonge talenten om u te helpen.
 • DOEN Participaties – Vasthouden aan onze missie
  In overeenstemming met hun missie zal DOEN Participaties, pioniers blijven ondersteunen bij het cruciale werk: het realiseren van meer groene, sociaal inclusieve en creatieve samenlevingen wereldwijd. Dit betekent dat zij via hun website nieuwe financieringsaanvragen zullen blijven beoordelen. Het kan iets langer duren dan normaal om terug te horen, maar u kunt er zeker van zijn dat ze contact met u zullen opnemen!
 • Euclid Network – Specifieke maatregelen ter ondersteuning van sociale ondernemingen
  Euclid Network roept op tot specifieke maatregelen ter ondersteuning van sociale ondernemingen. Hiervoor ondersteunen zij EN leden en geïnteresseerde (overheids) organisaties om informatie, kennis en best practices te delen.
 • Red Cross – Ready2Help network
  Het Rode Kruis Ready2Help-netwerk is een civiel netwerk verspreid over heel Nederland. Ze ondernemen actie om de meest kwetsbare mensen te informeren over hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen het corona virus. Ze verspreiden folders op een aantal zichtbare plekken in uw omgeving, bieden aan om uw boodschappen te doen en controleren of uw oude buurman nog voldoende medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen? Klik op de titel link van deze paragraaf.
 • Oxfam Novib
  De corona crisis raakt ons allemaal. De gevolgen voor arme landen zijn bijna niet te overzien. Miljarden mensen hebben geen toegang tot schoon water en gezondheidszorg. Daarom werkt Oxfam Novib samen met lokale partners om kwetsbare mensen te ondersteunen in hygiënekennis en materialen en onderwijs.