Guest blog by DCHI:

DCHI annual event @Impact Startup Fest

Tijdens Impact Startup Fest, zal DCHI het DCHI Annual Event organiseren, waar uitdagingen, kansen, innovators en humanitaire verbeteraars samenkomen om te delen wat er gaande is. De Dutch Coalition for Humanitarian Innovation bestaat uit meer dan 300 partners die het gemeenschappelijke doel hebben om de efficiëntie in de humanitaire sector te vergroten door relevante innovatieve oplossingen van andere sectoren naar de humanitaire sector te schalen. Het thema van dit jaar “Openen, groeien door samen te werken” is een oproep voor alle deelnemers om zich voor elkaar open te stellen, zodat we een enorme bron van oplossingen die al aanwezig zijn in de wereld kunnen openen.

We hebben een plenair programma waarbij alle 150 deelnemers samenkomen en elkaar ontmoeten en geïnspireerd worden door speciale keynote speakers: Suzanne Laszlo, directeur van de DCHI Board en directeur van Unicef, Chojnacka van GoodUp en Martine Bergwerff, verantwoordelijk voor innovatie bij de Dutch Relief Alliance. De afsluiting van de dag zal worden gedaan door minister Sigrid Kaag, over het belang van innovatie en samenwerking in de humanitaire sector.

Programma van het DCHI event

Het programma is gericht op alle verschillende soorten leden van de DCHI-coalitie, om hen te inspireren en te informeren over wat er gaande is. Er worden vier break-outsessies georganiseerd:

  • From Pilot to Scale in the Humanitarian Sector – hier krijgen de deelnemers antwoord op de vraag: Hoe schaal je dat geweldige idee in de humanitaire context?
  • New Business Models for the Humanitarian Sector – hier kijken we naar verschillende modellen waarin humanitaire operaties kunnen bestaan met behulp van verschillende soorten bedrijfsmodellen
  • Public-Private Collaboration – hoe werk je samen met onwaarschijnlijke bondgenoten?
  • Finance for Innovations –
    welke financieringsmogelijkheden zijn er en hoe kunnen deze worden bereikt?

Roundabout hosts verbonden aan DCHI

Parallel aan deze interessante en interactieve break-outsessies, ontvangen meer dan 20 DCHI-partners een  Roundabout Networking-tafel, dus als u van dichtbij en persoonlijk wilt zijn, is dit de manier om te gaan, uw expertise te delen, uw vragen te stellen. Alles is mogelijk!

Gedurende de dag kunnen deelnemers aan het evenement kennismaken met onze partners. Acht van partners zijn extra bijzonder omdat ze meedoen aan de Beste Humanitaire Innovatie Award van 2018 !!!

Het publiek kan tijdens deze dag hun stem uitbrengen, en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt!

Lees meer