CricketOne

CricketOne is een leverancier van voedselingrediënten, gespecialiseerd in het extraheren van eiwitten uit het meest duurzame materiaal – cricket. Wij produceren een breed scala aan soorten eiwitpoeder, zoals 65% eiwit, 75% eiwitconcentraat en een van oplosbaar eiwitpoeder voor voeding: zowel basisvoeding als sport- en klinische voeding.

Daarnaast hebben we ook bijproducten met toegevoegde waarde, zoals geraffineerde cricketolie voor cosmetica en frass (insectenmest) voor kunstmest.

Ons doel is om de markt voor cricket-eiwitten aan te jagen door kwalitatief hoogwaardige producten te lanceren tegen een betaalbare prijs, als tegenhanger van de traditionele dierlijke eiwitten. Dit doen we door middel van intensieve veredelingstechnieken, verticale landbouw- en IoT-controlesystemen, speciale cricketvoeding gemaakt van 100% lokale landbouwbijproducten en een bedrijfsmodel samen met lokale boeren.

Door dit te doen dragen we bij aan het aanpakken van de wereldwijde voedselcrisis en klimaatverandering door op grote schaal een nieuw en duurzaam eiwit uit cricket te introduceren, terwijl het een sterke sociale impact heeft onder arme boeren die hierdoor 6 keer zo veel gaan verdienen.