Sustain-A-Blade

Scheren met wegwerpscheermessen heeft een negatieve invloed op het milieu vanwege het wegwerpbare karakter van scheerapparaten dat buitensporig veel hulpbronnen gebruikt en veel afval en schadelijke emissies veroorzaakt. De plastic scheermessen zijn onpraktisch en oneconomisch om te recyclen en worden meestal geproduceerd in ontwikkelingslanden, wat resulteert in buitensporige hoeveelheden scheepvaartgerelateerde koolstofemissies. Bovendien versterkt het dagelijks gebruik de gewoonten van de klant over wegwerpartikelen die ook andere niet-duurzame gedragingen kunnen beïnvloeden.

Momenteel zijn er onvoldoende opties in de sector voor persoonlijke verzorging die een lage milieu-impact hebben, comfortabel, esthetisch verantwoord en economisch duurzaam zijn. Bij Sustain-A-Blade vullen we deze duidelijke marktkloof in door een hoogwaardig en recyclebaar unisex-scheermes te introduceren. Het is gemaakt van afvalhout en keramiek en blijft twee jaar scherp. We richten ons primair op jonge stedelijke professionals met uitgesproken bereidheid om duurzame producten aan te kopen. Uit marktonderzoek is gebleken dat zij graag een duurzaam alternatief voor hun huidige scheerapparaat willen, maar niet ten koste van scheercomfort.

We zijn een internationaal en multidisciplinair team van vijf zeer gemotiveerde studenten. Wij willen laten zien dat het verstoren van de verspillende en vervuilende industrie van persoonlijke verzorging mogelijk is met producten voor ‘probleemloze duurzaamheid’.