Tensail

Stel je voor dat je innovatie, een hobby en een goed doel allemaal in één zou kunnen combineren. Dit is wat we bij Tensail hebben gedaan. Onze gepantenteerde innovatie biedt een nieuwe oplossing voor treksterktestructuren, zoals gebruikt in tenten, en stelt ons in staat om deze toepassingen veel sneller, goedkoper en groter dan momenteel mogelijk in elke markt te schalen. Met een initiële focus op de festivalmarkt zal deze innovatie baanbrekend zijn in vele industrieën, waaronder een restaurant- en stadionontwerp.

Nadat we de intellectuele eigendom hebben veiliggesteld, kunnen we ons concentreren op ons uiteindelijke doel om grootschalige tentstructuren te bieden voor crises waarin massa’s mensen ontheemd zijn, zoals natuurrampen en de aanhoudende vluchtelingencrisis. Mijn mede-oprichter en ik zijn allebei expat-kinderen en zijn opgegroeid in meerdere landen.

We hebben persoonlijk de nasleep van verschillende natuurrampen meegemaakt, waaronder een bezoek aan Sri Lanka na de tsunami van 2004. De gevolgen van de tsunami hadden een enorme impact.  De mogelijkheid tot het bieden van een effectieve, snel inzetbare vorm van onderdak voor deze mensen bleef in onze gedachten ronddraaien. Samen hebben we eindelijk de innovatie gevonden die dit mogelijk maakt, en met productie die plaatsvindt in Den Haag.