Dit zijn de genomineerden voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2019

Spannende tijden zijn aangebroken voor 9 startende ondernemers! Afgelopen vrijdag zijn 9 partijen door de jury van de Haagse Vernieuwers Challenge genomineerd om mee te doen aan de volgende fase. Het was een lastige keus vanwege de vele mooie aanmeldingen. En nu op naar de winst!

Genomineerden in de categorie ‘Startups’

  • Woodys Housing: een huisvestingsoplossing op basis van een gepatenteerd houten bouwsysteem gecombineerd met een scala aan duurzame, technische, sociale en financiële innovaties.
  • Elinespreekt: is een iPad app en helpt mensen met een beperking makkelijk te communiceren.
  • CricketOne: met ‘Classic Protein for the modern world’. bij CricketOne, produceren we het meest duurzame en betaalbare alternatieve eiwit op basis van krekels.

De hoofdprijs van deze categorie is € 25.000 euro.

Genomineerden in de categorie ‘Pre-Startups’ 

  • Wajenzi:  een crowdfunding platform dat investeringen in kleine en middelgrote ondernemingen in Afrika mogelijk maakt.
  • DeciBrace: een armband die het geluidsniveau in de omgeving meet en een waarschuwing geeft wanneer het geluidsniveau te hoog is. Zo wordt gehoorschade voorkomen.
  • Precious Plastic Den Haag: een lokaal, multidisciplinair team dat designproducten van afvalplastic maakt.

De hoofdprijs van deze categorie is € 15.000 euro.

Genomineerden in de categorie ‘Studenten’

  • Sustain-A-Blade: duurzaam omgaan met scheermesjes
  • Tensail: heefteen constructiemethode voor de tentconstructies ontwikkeld die beter is dan alles wat er op de markt verkrijgbaar is.
  • Apprentify: heb je je ooit afgevraagd of het cool zou zijn om nieuwe handvaardigheden te leren, en er ook voor betaald te worden? Met Apprentify kan het!

De hoofdprijs van deze categorie is € 10.000 euro.

Op naar de finale

In de komende weken kunnen zullen de genomineerden zich verder presenteren via films, blog en social media. Ook krijgen ze in de maand november 3 workshops. In de laatste week van november wordt van elke startup een korte film gemaakt waarmee ze op OmroepWest komen en ze zichzelf kunnen promoten op social media. Op uiterlijk 3 januari dienen ze hun plan van aanpak en dit plan zal worden beoordeeld door de eindjury.

Op 15 januari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens Big Improvement Day in het Circustheater in Den Haag.