Eerste Europese Impact Competitie gelanceerd

Vandaag hebben ImpactCity The Hague en Unknown Group hun samenwerking aangekondigd met de lancering van een nieuwe Get in the Ring Impact Competitie, welke verschillende steden in Europa zal aandoen.

De Get in the Ring Impact Competitie biedt impact ondernemers de kans de strijd aan te gaan voor een converteerbare lening van maximaal € 500k. Daarnaast maken ze kans om hun innovatie te testen met partners via het uitgebreide netwerk van ImpactCity en Get in the Ring en erkend te worden als een toonaangevende impact startup of scaleup op een internationaal podium.

Deelnemers zullen een internationaal panel van juryleden moeten overtuigen dat hun innovatie zal bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Binnen de competitie ligt de focus op de uitdagingen waarmee de wereld geconfronteerd wordt op het gebied van voedsel, gezondheid, water, energie, verantwoorde productie en consumptie, klimaat en humanitaire nood.

Het stimuleren van innovaties voor een betere wereld is onderdeel van de missie van ImpactCity. Dit wordt gedaan door impact ondernemers te helpen om een ​​groter publiek te bereiken, toegang tot financiering te krijgen en opschalen mogelijk te maken. Samen met partner Unknown Group en andere toonaangevende innovatieve steden over de hele wereld wordt ‘doing good & doing business’ met de Impact Competitie naar een nieuw niveau gebracht.

De voorrondes zullen beginnen in Den Haag (NL), gevolgd door Genève (CH), Oslo (NO), Lissabon (PT), Berlijn (DE) en Kopenhagen (DK). Deze worden gehouden tussen april en september 2020. Samen met deze steden blijft ImpactCity bouwen aan een grensoverschrijdend impact-ecosysteem. De winnaars van elk van deze rondes worden uitgenodigd voor de Impact Finals, die plaatsvinden tijdens ImpactFest in oktober 2020. ImpactFest is Europa’s grootste impact-meetup, waar 1600+ impactmakers van over de hele wereld samenkomen. Hiermee ontstaat de perfecte setting voor startups en scale-ups om betekenisvolle connecties te maken en de wereldwijde winnaar van de Impact Competitie te kronen.

Jurgen Nieuwenhuijsen, directeur Get in the Ring (onderdeel van Unknown Group)
“We leven in uitdagende tijden, en uitdagende tijden vragen om onconventionele oplossingen. Met onze competitie willen we impact startups ondersteunen die deze onconventionele oplossingen hebben, om internationaal te groeien en op te schalen. We willen ze helpen om grensoverschrijdend te denken en te verbinden met relevante partners om hun oplossingen te testen en te bewijzen. ”

“Den Haag is een geweldig voorbeeld van een stad die zich inzet om impact startups te ondersteunen met de faciliteiten, het netwerk en de klanten die ze nodig hebben om te schalen. We zijn erg blij om deze infrastructuur van ImpactCity uit te breiden naar een internationaal niveau met de Impact Competition. ”

Wethouder Saskia Bruines uit Den Haag:
“Met Get in the Ring Impact Competition krijgen impact startups en scaleups een ongelooflijke kans om een volgende stap te zetten. Get in the Ring biedt hen het juiste netwerk van investeerders, bedrijven en andere partners om succesvol op te schalen. En ik geloof dat we zo ‘doing good & doing business’ in de praktijk moeten brengen. ”

Meer informatie en om je in te schrijven: www.getinthering.co

Over Get in the Ring, onderdeel van Unknown Groep
Get in the Ring is een wereldwijde startup-competitie die onconventionele oplossingen van startups in alle uithoeken van de wereld identificeert en koppelt aan uitdagingen van stads- en industriepartners om hun oplossingen te testen en te bewijzen. Stap in de ring en versla de uitdaging. Get in the Ring is onderdeel van Unknown Group.
www.getinthering.co

Over ImpactCity
Den Haag is de stad voor ondernemers die werken aan een betere wereld. Als ImpactCity, biedt Den Haag een breed scala aan kansen en diensten aan ondernemers met innovatieve impact ideeën. De stad stimuleert ‘doing good & doing business’ op allerlei manieren met praktische hulp: hulp bij de vestiging, startup hubs, financieringsmogelijkheden, een levendig en goed geïnformeerd netwerk en een geweldige infrastructuur. Met boegbeelden zoals het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof, Europol en het Internationaal Strafhof staat Den Haag wereldwijd bekend als de internationale stad van vrede en recht. Elke dag werken tienduizenden mensen in Den Haag aan een betere toekomst. Impact makers uit alle hoeken van de wereld komen naar Den Haag om wereldwijde uitdagingen op te lossen. Samen werken ze, delen hun kennis en ontwikkelen ze nieuwe ideeën voor een betere wereld.