Elemental Water Makers – Changing the Game bij GES 2019

Tussen 3 en 5 juni 2019 organiseren Nederland en de Verenigde Staten samen de 9e Global Entrepreneurship Summit. In de stad Den Haag worden meer dan 2000 van de meest creatieve denkers ter wereld samengebracht om hun innovatieve oplossingen te delen om urgente wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Zorgen dat er voldoende zoet water is, is één van die uitdagingen. Het is één van onze meest waardevolle bronnen. Er is geen leven zonder.

Waar gaat het allemaal om?

Ontmoet Elemental Water Makers, de Nederlandse startup, gevestigd in Den Haag. Genomineerd als finalist in 2019 om een ​​nieuw Nederlands Nationaal Icoon te worden. Zij zijn van plan het spel te veranderen. Al vier miljard mensen worden vandaag geconfronteerd met waterschaarste en de sleutel om van schaarste naar overvloed te gaan, ligt in de zee. Normaal gesproken gebruikt ontzilting veel fossiele energie en is het een nachtmerrie om te onderhouden, maar nu niet meer.

Als een internationaal, maar toch flexibele organisatie werkt Elemental Water Makers samen met civiele werkpartners, architecten, ontwikkelaars, leveranciers en aannemers om samen de optimale vorm van samenwerking en financieringsmethoden te vinden. Elemental Water Makers biedt efficiënte en eenvoudige omgekeerde osmose-technologie, die alleen wordt aangedreven door de zon, wind, golven of jouw energie. Dit betekent toegang tot betrouwbaar, schoon water dat betaalbaar is. Met Elemental Water Makers is een zelfvoorzienende toekomst voor zonne-ontzilting aangebroken.

Volgens Sid Vollebregt, Managing Director van de organisatie, is de stad Den Haag de perfecte plek voor Elemental Water Makers, “in de waterindustrie zijn en het strand voor de deur hebben, is perfect zowel vanuit een professioneel als persoonlijk oogpunt”. Met de summit om de hoek, kijkt Elemental Water Makers ” uit om onze specifieke ontziltingsoplossing aan een breed scala van partners, investeerders en eindgebruikers  te presenteren tijdens de summit, het is essentieel dat waterontzilting hoog op de agenda staat. Na de summit, willen we terugblikken op de connecties die samen gaan met concrete acties voor onze projecten”.