@
Online event

Schaalbare klimaat oplossingen voor Kenia

De Scalable Climate Solutions Challenge van het Dutch Fund for Climate and Development (DFCD) is op zoek naar schaalbare oplossingen die klimaatbestendigheid en grootschalige impact bieden in klimaatgevoelige landschappen over de hele wereld.

Om meer te weten te komen over deze uitdagingen en hoe DFCD de doelstellingen van jouw project zou kunnen ondersteunen bij het succesvol opschalen en het genereren van sociale en ecologische ontwikkeling, organiseert de DFCD een interactief online-evenement gericht op projecten die aansluiten bij de behoeften van lokale gemeenschappen en ecosystemen in Kenia.

Door zich te richten op het Keniaanse landschap met de Scalable Climate Solutions Challenge, wil de DFCD collectief bijdragen aan de ontwikkeling van een gediversifieerde economie door middel van een gecoördineerde aanpak van landbouw, agrobosbouw, waterbeheer en duurzame energie-investeringen. Een schaalbare klimaatoplossing kan de ecologische waarde en individuele activiteiten binnen een landschap vergroten en de veerkracht, economische vooruitzichten en bestaansmiddelen van de bevolking verbeteren.

Eén project krijgt een ontwikkelingsbijdrage van maximaal € 350K van de bestaande DFCD Origination-faciliteit, krijgt de kans om hun project te presenteren op COP26 in Glasgow en komt in aanmerking voor grotere steun van DFCD. Is jouw organisatie geïnteresseerd in deze Challenge en heb je of ken je een project dat past bij de behoeften van lokale gemeenschappen en ecosystemen in Kenia? Dan is het voor jou en je stakeholders de uitgelezen kans om mee te doen.

 

Dit is het panel:

Aart Mulder, Portfolio Manager Climate, Fund Manager DFCD
Tigere Muzenda, Regional Investment Officer, SSA at Dutch Fund for Climate & Development, SNV
And more to be announced…

 

 

Meer weten?

Bezoek www.thedfcd.com/challenge

Direct aanmelden met jouw project kan via: https://airtable.com/shrV3PUGJ6Tmdyvco