@
The Hague Humanity Hub

How the Circular Economy Can Generate Opportunities for Developing Cities

Leer meer over de systeemdenkende benadering van Metabolic voor steden en neem deel aan een interventiespel om mogelijke circulaire oplossingen te bedenken voor een snelgroeiende stad in de ontwikkelingslanden!

In 2019 werken The Spindle en The Hague Humanity Hub samen bij het organiseren van een reeks (bijna) maandelijkse inspirerende werksessies voor onze gemeenschappelijke gemeenschappen! In de komende maanden zullen we drie toekomstige sessies wijden aan het verkennen van de toekomst van steden en het belang van stedelijke trends voor ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking.

De wereld wordt steeds stedelijker, met Afrika en Azië als de snelst verstedelijkende continenten. Steden worden groter en tegen 2030 zullen er 41 steden zijn met meer dan 10 miljoen inwoners. Tijdens deze Future Session Special verkennen we de uitdagingen, gevolgen en kansen voor u en uw organisatie. De sessies bevatten veel energie en er is altijd een expert bij betrokken.

Nederland loopt voorop in de transitie naar een circulaire economie die door regeneratie en afvalvrij is. Maar hoe kan dit opkomende economische systeem de uitdagingen aangaan waarmee snelgroeiende steden in de ontwikkelingslanden worden geconfronteerd? Doe mee met Tamara Streefland, Cities Lead bij Amsterdamse consultancy en thinktank Metabolic, voor een workshop waarin wordt onderzocht hoe de nieuwste circulaire stadsmethodieken kunnen worden toegepast in een context van ontwikkelingslanden.

Leer over Metabolic’s systeemdenkende benadering van het werken met steden en neem deel aan een interventiespel om mogelijke circulaire oplossingen te bedenken voor een zich snel ontwikkelende stad. Welke kansen kan een circulaire aanpak bieden voor stedelijke centra in ontwikkelingslanden? Wat zijn de belangrijkste belemmeringen voor een overgang? Op welke belangrijke hefboompunten kunnen we ons richten om deze barrières te overwinnen? Registreer hieronder om deze vragen en meer aan te pakken.