Hackaton – denk mee over een nieuw stembiljet

We brengen al jarenlang tijdens de verkiezingen onze stem uit op hetzelfde soort stembiljet. Dit stembiljet maakt het voor sommige groepen mensen erg lastig om hun stem uit te brengen vanwege bijvoorbeeld de vele informatie in kleine lettertjes. Daarnaast is het stembiljet groot, waardoor het tellen van de stemmen een tijdrovend proces is. Hoog tijd voor verandering! Laten we eens kijken of dat stembiljet niet anders kan. Op 12 september organiseren de NVVB en de VNG een hackathon om een nieuw idee voor het stembiljet te bedenken.

Daarvoor zoeken NVVB en VNG we creatieve geesten zoals designers, product developers, vormgevers of andere creatieve breinen. Kan jij met een frisse blik een origineel idee bedenken voor een nieuw stembiljet en lijkt het je leuk om mee te doen aan een hackathon? Doe dan mee!

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een workshop waarbij je nieuwe producten en/of diensten bedenkt, in kleine groepjes met mensen uit verschillende disciplines. Met een frisse blik gaan de deelnemers samen een creatieve oplossing bedenken voor een alledaags probleem, in dit geval een nieuw stembiljet die geschikt is voor iedereen uit onze samenleving.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan deze hackathon? Stuur dan een korte motivatie en je CV onaar veerlehessels@nvvb.nl. We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 30 augustus 2018.

Belangrijke informatie

Datum: 12 september 2018
Locatie: In Den Haag, exacte locatie volgt nog.
Deelname is gratis. Catering is de gehele dag verzorgd.

Vragen?

Neem dan contact op met Veerle Hessels veerlehessels@nvvb.nl of Sanne Sterenborg sanne.sterenborg@denhaag.nl