@
The Hague Humanity Hub

Hague Hacks Festival 2019 – Set free!

The Hague Hacks Festival multidisciplinair evenement voor het creëren van ideeën om technische oplossingen voor mensenrechtenuitdagingen te brainstormen. Dit event wordt gefinancierd door ImpactCity.

Bij The Hague Hacks Festival brengen we technische experts, softwareontwikkelaars, ontwerpers, ingenieurs, enz., evenals H.R.D.s en diaspora-leden samen. Deze veelheid aan perspectieven verrijkt het probleemoplossende proces en leidt tot innovatieve nieuwe technologische ideeën voor mensenrechten. Wij geloven dat deze verbindingen en ideeën nooit zouden hebben plaatsgevonden buiten onze Festival Ideation-sessies, en daarom is ons doel om die brug te zijn tussen de werelden van vrede en technologie.

Het thema van het festival is dit jaar Set Free: technologie om mensenrechten en vrijheid te versterken. We zullen ons richten op vier uitdagingen: politieke participatie (Nicaragua), gender-ongelijkheid (Bangladesh), vredeseducatie (Nederland, Noord-Ierland, Turkije / Koerdistan, Noord-Korea) en vrijheid van meningsuiting en om te demonstreren (Hong Kong).