@
The Hague Humanity Hub - Vredespaleis

Innovating Justice Forum

Op 5 en 6 februari 2019 organiseert the Hague Institute for Innovation of Law (HiiL) het jaarlijkse Innovating Justice Forum; hét evenement waar iedereen op het gebied van rechtsinnovatie, sociaal ondernemen, impact investment en humanitaire hulpverlening bij elkaar komt. Centraal staat het thema: hoe kunnen we innovaties in het recht opschalen?

HiiL zet zich in voor gebruiksvriendelijk recht. Onze missie is gekoppeld aan Duurzaam Ontwikkelingsdoel 16.3 – gelijke toegang tot het recht voor iedereen. Dat is hard nodig. Onderzoek toont aan dat we ver achterlopen om dit doel tot werkelijkheid te maken.

Waarom moet jij er bij zijn?

Het Forum is dé plek om te netwerken met impact investeerders, ondernemers, vertegenwoordigers vanuit de overheid en NGO’s. Wissel je kennis uit en doe zelf inspiratie op om te groeien en verder te innoveren. Ooit gehoord van startups in de rechtssector? Op het Forum zal je de 12 beste startups van 2018 horen pitchen over hoe zij toegang tot recht verbeteren!

Wat als ik niets met het recht heb?

Ben je ondernemer, investeerder of wil je graag een startup beginnen maar werk je niet aan rechtsinnovatie? Dan is het Forum alsnog interessant voor jou. Op 5 februari vinden er een serie interactieve workshops plaats waar een diversiteit aan kennisinstellingen, startups en NGOs hun expertise deelt op het gebied van innovatie. Een unieke kans om ervaring uit te wisselen over (schalen van) innovatie, financiering, opzetten van partnerschappen, verzamelen en visualisatie van data en verantwoord innoveren.

Innovatie begint bij inspiratie. Wat kunnen wij leren van andere sectoren? Denk bijvoorbeeld aan de medische sector, waar innovatie in een stroomversnelling is geraakt en miljoenen mensen ter wereld steeds beter, sneller en goedkoper medische behandelingen kunnen krijgen. Misschien ben jij wel die ondernemer wiens innovatie kan worden opgeschaald of toegepast in de rechtssector. Deel je ervaring en maak deel uit van de beweging om echte vooruitgang te boeken en rechtsinnovatie mogelijk te maken.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kan je hier registreren.