@
Vredespaleis Den Haag

Responsible Innovation for Sustainable Development Goals

In de afgelopen maanden hebben de Technische Universiteit van Delft en “ImpactCity” Den Haag 14 vernieuwende onderzoeksprojecten ontwikkeld rond het thema ‘Responsible Innovation (RI) voor de VN Sustainable Development Goals’ (SDG’s)’. Hierbij ben je uitgenodigd om deel te nemen aan het belangrijkste slotevenement.

Geef je input over de volgende stappen voor deze projecten en onderzoek kansen voor gezamenlijke financiering.

PROGRAMMA:
14.00 Welkom door Jeroen van den Hoven
14.15 Introductiefilm
14.30 Delft Global – Nick van de Giesen
14.45 Projectpresentatie
15.15 Pauze
15.30 Workshops Pilotprojecten
16.15 Resultaten sluiten / bespreken
17.00 Drankjes

Een centraal voorstel van de “Responsible Innovation approach” is dat de meeste maatschappelijke problemen en mondiale uitdagingen een radicaal interdisciplinaire oplossing vereisen, waarbij bijdragen van ethiek, recht en sociale wetenschappen geïntegreerd worden in de ontwikkeling van technische oplossingen en waarin – omgekeerd – technische ontwikkelingen ook kunnen worden toegepast in institutionele interventies en governance met ethische, maatschappelijke, juridische en economische doelen.

Innovatieve oplossingen voor wereldwijde problemen bieden ook zakelijke partners, ondernemers en startups interessante kansen. Het onderzoek sluit daarom goed aan bij de strategische onderzoeksagenda’s van de departementen van de Nederlandse overheid, de missies van verschillende internationale organisaties in Den Haag, en met onderzoeksactiviteiten van de zes Nederlandse universiteiten die actief zijn in de stad.