@
Online event

Startup Tuesday The Hague – Canopus Drilling Solutions

Neem deel aan Startup Tuesday om meer te weten te komen over Canopus Drilling Solutions, hun technologie en aankomende projecten gepresenteerd door Diederik Wawoe, CEO.

Geothermische energie of energie uit warm water in de aarde bestaat al duizenden jaren. De Romeinen gebruikten geothermische energie voor hun baden en in plaatsen zoals IJsland wordt het gebruikt voor verwarming en elektriciteitsproductie. Ondanks dat er genoeg aardwarmte in de aardkorst zit om de hele bevolking meer dan duizend jaar van energie te voorzien, komt slechts 1% van de geproduceerde energie in de wereld uit aardwarmte. De reden hiervoor is dat Aardwarmte op veel plaatsen te duur is, vooral omdat de boorkosten te hoog zijn wanneer aardwarmte minder toegankelijk is.

Canopus Drilling Solutions ontwikkelt op basis van Steel Shot Drilling een grensverleggende technologie om aardwarmte zuiniger te maken. Steel Shot Drilling, is gebaseerd op boren met deeltjes kleiner dan 1 mm. De technologie is gebaseerd op een nieuw aan Canopus verleend patent voor geavanceerde besturing met deze staaldeeltjes. Geavanceerde besturing is essentieel om horizontale putten te boren, wat op zijn beurt essentieel is om meer watercontact te krijgen dan bij conventionele verticale putten en de output te verhogen. In 2022 wil Canopus zijn boortechnologie in het veld testen. Sommige investeerders en operators hebben al hun interesse getoond, maar Canopus zoekt nog naar nieuwe proefmogelijkheden en investeerders.

Diederik Wawoe, de CEO van Canopus, is een werktuigbouwkundig ingenieur met een missie om de mensen macht te geven. Nadat hij in de jaren ’90 zijn carrière bij Shell Solar begon, pionierde hij op het gebied van zonne-energie lang voordat het mainstream werd. Daarna bekleedde hij verschillende senior commerciële functies bij Shell in Nederland, Gabon en India. In 2018 startte hij zijn eigen bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van energieprojecten waarbij er 3 pijlers zijn: Solar Energy Financing for Africa, Solar Energy Battery Storage en Canopus Drilling. Hij kwam in 2019 bij Canopus. Canopus heeft momenteel de hoogste prioriteit en belangrijkste focus van Diederik.

Lees als teaser een recent interview met Diederik op de website van Apollo 14.