@
Den Haag

The Impact Days

The Impact Days 2019 staan weer bijna voor de deur! De drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Tijdens inspirerende evenementen door het hele land worden alle plekken zichtbaar gemaakt waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. Tijdens The Impact Days wordt ingezoomd op ondernemers in Nederland die het maken van een positieve verandering voor mens en planeet tot hun kern hebben gemaakt. Geworteld vanuit de eigen regio, werken veel sociaal ondernemers aan deze missie. En dat gebeurt al op meer plekken dan je denkt. Tijdens The Impact Days kan dus iedereen in de eigen buurt, dorp of stad ontdekken welke betekenis sociaal ondernemers geven aan onze wereld. 

Ook Den Haag zal tijdens dit landelijke, grootschalige evenement volledig in het teken staan van Sociaal Ondernemerschap. Zo zal er op donderdag, 21 november onder andere ‘Impact Lab’ plaatsvinden; een innovatieve Haagse methode om gevestigde sociaal en/of circulaire ondernemers uit andere steden te helpen om op korte termijn een vestiging in Den Haag te openen. Daarnaast wordt er in het kader van Buy Social een Koop Sociaal Beursvloer geopend, waarbij vraag en aanbod worden herenigd tijdens deze interactieve netwerkbijeenkomst. Op de beursvloer Koop Sociaal presenteren erkende sociaal ondernemers hun bedrijf en welke impact zij maken met de verkoop van hun product of dienst. Onder andere opdrachtnemers met een social return-verplichting, en inkopers van bedrijven en ministeries kunnen deze avond in gesprek met sociaal ondernemers en ter plekke een deal sluiten. Hoe meer matches er ontstaan, hoe meer werkgelegenheid of leerwerkplekken dit oplevert voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. 

Vrijdag, 22 november staat in het teken van professionalisering van sociaal ondernemers. Zo worden er onder andere interessante trainingen aangeboden door Resilient Den Haag en Onzichtbaar Den Haag (door het publiek verkozen tot ‘Meest inspirerende sociaal ondernemer Den Haag 2018’). Wat voor impact maak jij als sociaal ondernemer en hoe kan je deze impact vergroten? Welke concrete acties kan je uitvoeren om jouw zaak en de stad veerkrachtiger te maken en te houden? Vraagstukken als deze en vele anderen komen tijdens deze middag op interactieve wijze aan bod. 

Op zaterdag 23 november krijgt het publiek de kans kennis te maken met een aantal Haagse sociaal ondernemers die werkzaam zijn op het gebied van arbeidsparticipatie, circulaire economie en innovatie. Door middel van stadsroutes krijgen bezoekers een bijzonder kijkje in de keuken. 

Maar hier laten we het natuurlijk niet bij; we roepen iedere sociaal ondernemer met veel enthousiasme op om tijdens deze dagen de deuren te openen voor het publiek en samen met ons sociaal ondernemerschap in Den Haag stevig op de kaart te zetten! Bovendien neemt The Impact Days je als deelnemer mee in de uitingen en verwerf je daarmee landelijke bekendheid van je onderneming. Voor deelname aan The Impact Days als sociaal ondernemer: stuur een mailtje naar info@socialclubdenhaag.nl

Meer informatie over het programma van The Impact Days 2019 in Den Haag vind je op www.theimpactdays.nl. Graag een training of stadsroute bijwonen? Dat kan! Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@socialclubdenhaag.nl.