Postcode Loterij Green Challenge:

Haagse Impact startups: maak kans op € 500.000

Sinds 1 maart kunnen groene startups van over de hele wereld zich weer aanmelden voor de Postcode Lottery Green Challenge. De competitie is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijkse wedstrijden op het gebied van duurzaamheid ter wereld. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de vijf beste inzendingen, waarvan 500.000 euro voor de winnaar. Impact onderneming Samasource haalde hiermee destijds de eerste financiering binnen. Groene ondernemers kunnen hun ondernemingsplan inzenden tot en met 1 juni 2018.

Met deze internationale wedstrijd helpt de Postcode Loterij startups van over de hele wereld hun CO2-reducerende innovaties op de markt te brengen. De Postcode Loterij organiseert de wedstrijd dit jaar voor de 12e keer, vanuit haar missie bij te dragen aan een groene wereld.

Levensstijl verduurzamen

Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcode Loterij en mede oprichter en jurylid van de wedstrijd: “Wereldwijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Vanuit de Postcode Loterij werken we aan een groene en rechtvaardige wereld. Dit doen we door goede doelen te steunen, maar ook door startups met geweldige groene innovaties een impuls te geven. De drive en de creativiteit van deze ondernemers is bewonderenswaardig en heel erg nodig om onze levensstijl te verduurzamen. Met het prijzengeld en ons wereldwijde platform willen we hen hierbij helpen. Ik kijk uit naar de inzendingen voor dit jaar.”

Over de Green Challenge competitie

Groene ondernemers kunnen hun businessplan tot en met 1 juni insturen. Half juli maakt de pre-jury de 25 genomineerden bekend en een maand later wordt duidelijk welke vijf inzendingen doorgaan naar de finale op 13 september 2018 in Amsterdam. Daar pitchen de startups voor een internationale jury. Tijdens de finale bepaalt de jury wie de hoofdprijs van 500.000 euro wint en welke start-up als runner-up 200.000 euro mee naar huis neemt. Sinds 2016 winnen ook de drie overige finalisten ieder 100.000 euro. Naast de geldprijs krijgen alle finalisten ruim een half jaar coaching van experts om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

Vorig jaar won de Rwandese start-up EarthEnable met een duurzaam alternatief voor cement.

Leila Janah

Leila Janah, CEO van Samasource zal tijdens de Green Challenge optreden als voorzitter van de jury. Leila Janah is een belangrijke ambassadeur voor de ImpactCity community. Sinds 2017 heeft Samasource het Europese hoofdkantoor in Den Haag.

Lees meer over de Green Challenge Award van de Postcode Loterij.