Wat gebeurde er na het winnen van de Haagse Vernieuwers Challenge met de Noordzeeboerderij?

De inschrijving voor de Haagse Vernieuwers Challenge is weer geopend! Een goed moment om te peilen hoe het nu gaat met één van de oud-winnaars van de challenge. Wat heeft het winnen van de Haagse Vernieuwers challenge ze gebracht en waar zijn ze nu mee bezig? In deze blog een korte update van oud-winnaar: de Noordzeeboerderij.

De Noordzeeboerderij richt zich op het versnellen en versterken van de impact-gedreven zeewier industrie. Zowel klimaatverandering, als de groei van de wereldbevolking, dagen ons uit om andere oplossingen te vinden: van land naar zee(wier). De Noordzeeboerderij wil een concrete bijdrage leveren aan die uitdagingen door een gezonde en sterke waardeketen voor zeewier te creëren, in en vanuit Nederland. In 2016 won de Noordzeeboerderij de Haagse Vernieuwers Challenge, waarbij ze een bedrag van €35.000,- ontvingen.

In welk stadium zat de Noordzeeboerderij voordat jullie meededen aan de Haagse Vernieuwers Challenge?

We zaten in de opstartfase. In die tijd waren we bezig met het opzetten van verschillende activiteiten voor de kust van Scheveningen – Den Haag.

Wat gebeurde er na het winnen van de challenge en wat deden jullie met het prijzengeld?

Door het winnen van de Haagse Vernieuwers Challenge konden we een grootschalige test opzetten met zeewierkweek voor de Scheveningse kust. Daarnaast was een mooi bijkomend effect dat we door het winnen van de challenge ontzettend veel persaandacht hebben gekregen.

Inmiddels zijn we vier jaren verder. Hoe gaat het nu met de Noordzeeboerderij?

Goed! We zijn ons verder aan het ontwikkelen als kenniscentrum en branche voor zeewierteelt en boerderijen op zee. We hebben inmiddels een samenwerking met 90 organisaties. Het testlab is gegroeid naar meerdere innovatieve pilots waarin de Noordzeeboerderij een faciliterende rol heeft. Hier werken ondernemers zelf aan hun pilots en wij ondersteunen ze hier bij. Klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking vragen om nieuwe oplossingen. Wij zetten ons in voor multi-use zeeboerderijen; de optimale synergie tussen voedsel, natuur en energie op de Noordzee. Om dat te bereiken werken we vanuit drie prioriteiten: productielocaties, teelt & technologie en markten & toepassingen.

Haagse Vernieuwers 2020

Heb jij ook een innovatief idee, product of service die de wereld kan verbeteren? Meld je dan aan voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020. Dit jaar maak je kans om tussen de € 2.500 tot € 25.000,-. te winnen. Inschrijven kan tot 17 oktober. Kijk hier voor meer informatie.