Haagse startup Envision gaat naar GES2019

De 2019 Global Entrepreneurship Summit vind plaats in ImpactCity Den Haag. De stad van vrede en rechtvaardigheid, en de stad die waarde hecht aan ‘doing good and doing business’. Drie dagen lang zullen meer dan 2000 wereldleiders op het gebied van ondernemerschap, innovatie, investeringen en beleid samen werken aan om wereld verbeterende ideeën om te zetten in bedrijvigheid.

De wereld verbeteren

Den Haag is de thuisbasis van veel van dit soort ondernemers die startups hebben opgericht om onze wereld ten goede te veranderen. Één daarvan is Envision, een innovatieve Haagse startup die een visuele beperking hebben toegang geeft tot de arbeidsmarkt. De oprichter Karthik Mahadevan, ‘Envision, is een hulpmiddel dat kunstmatige intelligentie gebruikt om visuele informatie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking’. Simpel gezegd: Envision gebruikt computerintelligentie om mensen die gedeeltelijk blind zijn te helpen dingen te zien en begrijpen die ze normaal niet zelfstandig zouden kunnen zien.

Envision begrijpt het belang van relaties, met name op het gebied van medische zorg, waar samenwerken met de overheid essentieel is. Volgens Karthik: “We zijn altijd geïnteresseerd geweest in samenwerking met de overheid omdat het een belangrijke stakeholder is en de enige instelling die de motivatie heeft om goed te doen voor de mensen en ook toegang heeft tot de burgers”. Envision begon hierom aan Startup in Residence The Hague, een startup accelerator programma van de gemeente Den Haag die stimuleert startups om dit soort problemen op te lossen.”

Volgende fase

Envision werkt continu aan hun doel, de volgende stap voor de organisatie is hardware. Ze werken momenteel aan de toepassing van hun software op slimme brillen, zodat men toegang kan krijgen tot visuele informatie door simpelweg tekst er doorheen te bekijken.

De 2019 Global Entreprenur Summit

De verwachtingen voor de summit zijn hoog. Karthik wenst “een breed scala van mensen te ontmoeten met verschillende achtergronden, onder andere startups met impact en potentiële investeerders”. Het gaat allemaal om het delen van het Envision-verhaal. Na de summit hoopt Karthik wederzijds zinvolle verbindingen te hebben gecreëerd en het bewustzijn van het Envision-verhaal wereldwijd te vergroten.