The Hague Innovators Challenge: innovaties voor een betere wereld

Wie zijn de Haagsche Vernieuwers?

Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag elk jaar startups, studenten en creatieve geesten uit om met frisse, baanbrekende ideeën te komen voor grote wereldwijde vraagstukken. De beste concepten kunnen hoofdprijzen winnen van € 5,000 to € 30,000.

Om nieuwe oplossingen te ontwikkelen moet je als student en startup de ruimte en vrijheid krijgen om te experimenteren. In Den Haag geloven wij hierin. Het begint met een goed idee en de bereidheid om de gevestigde orde uit te dagen. Dat kan niet zonder pre-speed funding. Daarom hebben wij de Challenge Haagse Vernieuwers geïntroduceerd.

Gezocht: innovatieve ideeën

In Den Haag werken tienduizenden mensen aan het verbeteren van de wereld. Elke dag en op vele manieren. Wij noemen dat “doing business & doing good”. Om deze concepten te promoten, sponsort de stad de jaarlijkse The Hague Innovators-wedstrijd. De beste ideeën kunnen prijzen winnen van € 5.000 tot € 30.000.

Wie komen in aanmerking?

Bedrijven en organisaties uit Den Haag. Gevestigde en groeiende stichtingen kunnen ook deelnemen. Ook studenten zijn van harte welkom om deel te nemen. Zij kunnen strijden voor de studentenprijs. Samenwerken met een partner in Den Haag geeft je een voordeel.

Hoe werkt het?

De deadline voor inschrijving was op 6 november 2017, en ook in 2018 zal een nieuwe Challenge worden gestart. Een professionele selectiecommissie heeft negen genomineerden geselecteerd. De genomineerden worden uitgenodigd om hun ideeën verder te ontwikkelen in de tweede fase van de wedstrijd. Aan het einde van de tweede fase kondigt een onafhankelijke jury de winnaars van de uitdaging aan. Ze krijgen prijzengeld en kunnen het investeren in het uitvoeren van hun plannen.

Wat is er te winnen?

De 9 geselecteerde genomineerden winnen allemaal twee workshops, een videoclip en media-aandacht. Uiteindelijk zijn er drie prijzen beschikbaar voor de winnaars van de uitdaging: € 5.000 (publieksprijs), € 20.000 (tweede prijs) en € 30.000 (eerste prijs). Studenten kunnen strijden voor de studentenprijs van € 10.000.