Wij geloven dat economisch succes en sociale impact hand in hand gaan

Wij zijn ImpactCity

ImpactCity is dé startup en scale-up gemeenschap van Den Haag. Wij helpen innovatieve ondernemers om succesvol te starten en door te groeien. We openen deuren naar investeerders en bieden toegang tot een breed zakelijk netwerk, inspirerende bedrijfslocaties, internationale handelsmissies en wedstrijden.

Wij geloven dat economisch succes en werken aan oplossingen voor een betere wereld goed samengaan. Dit noemen we ‘doing good & doing business’. Wij ondersteunen bedrijven om de kansen van ondernemen met impact te pakken. Den Haag is de eerste impactCity ter wereld.

Om wereldwijde uitdagingen effectief aan te pakken, zijn publieke & private samenwerkingsverbanden opgezet rond thema’s als veiligheid, humanitaire innovatie, duurzaamheid, hernieuwbare energie & voeding. Dit zijn de uitdagingen voor de toekomst.

Het ImpactCity programma helpt startende en groeiende ondernemers met de volgende 6 pijlers:

1.

 

Het onbekende bekend maken

2.

 

Toegang tot het relevante netwerk

3.

 

Toegang tot kapitaal

4.

 

Een infrastructuur die groei bevordert

5.

 

Toegang tot nieuw talent

6.

 

Experimenten faciliteren

Internationale stad van vrede en recht

Den Haag is wereldwijd de internationale stad van vrede en recht met boegbeelden als het Vredespaleis, Internationaal Gerechtshof, Europol en het internationaal Strafhof. Meer dan 30.000 mensen werken hier aan hetzelfde doel: een eerlijke en vredige wereld. De opening van het Vredespaleis in 1913 was één van de mijlpalen binnen de geschiedenis van Den Haag als stad van vrede en recht. In Den Haag vind je meer dan 200 internationale organisaties en kennisinstituten.

Den Haag is het punt geworden waar netwerken en expertises samenkomen. Het stimuleren van innovatie op dit gebied zorgt ervoor dat deze reputatie ook in de toekomst zichtbaar blijft. Het lokale en tegelijkertijd unieke internationale netwerk van Den Haag verbindt ngo’s, onderzoekscentra, kennisinstituten, bedrijven, overheden en veel jonge en creatieve ondernemers die een verschil willen maken.