ImpactCity verbindt impact makers bij de Volvo Ocean Race

ImpactCity heeft als doel om impactmakers vanuit de hele wereld met elkaar te verbinden en op allerlei manieren te faciliteren vanuit Den Haag. En tijdens de Volvo Ocean Race zijn hier mooie stappen in gezet. In het Innovation Pavilion, dat onderdeel uitmaakt van de Race Village, toonden een groot aantal impact ondernemers hun innovatieve oplossingen voor een betere toekomst. En tijdens het ImpactCity business event op donderdag 28 juni in de haven van Scheveningen kwamen ondernemers, NGO’s en overheden samen om te genieten van de inspirerende verhalen van bezielende impact sprekers. Een fotoverslag van een zonnige dag.

Allereerst willen wij alle deelnemers aan het ImpactCity business event op de Volvo Ocean Race hartelijk danken! Want jullie verhalen en inzichten geven ons opnieuw inspiratie om te innoveren voor een betere wereld.

De sprekers tijdens het ImpactCity business event waren: Saskia Bruines (wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal), Mark Nelson (Peace Innovation Institute), Pieter Paul van Oerle (The Next Web), Leila Janah (CEO, Samasource) en Brian Gharibaan (The Hague Tech).

Interactie met de bezoekers

Tijdens het evenement was er geen tijd om achterover te leunen. Mede door het gebruik van Buzzmaster werd inzichtelijk wat de uitdagingen zijn voor de aanwezige corporates op het gebied van innovatie, het maken van social impact en de samenwerking met startups. Zo gaf 37% van de aanwezigen aan dat zijn of haar organisatie in contact wil komen met het startup ecosysteem maar hier niet in slaagt. Reden voor ImpactCity dus om ook de komende jaren volop te blijven investeren in programma’s, ontmoetingsplekken en events voor cross-overs tussen startups, overheden, internationale bedrijven, instellingen, NGO’s, VN, kenniscentra en duizenden kleine creatieve ondernemers. Zo staan we samen sterk en inspireren we elkaar en anderen met de mooie initiatieven binnen Den Haag.

Links: in welk gebied denk je dat je bedrijf vooroploopt? Rechts: In welk gebied denk je dat jouw bedrijf aan het verliezen is?

Aftermovie

De sprekers en het Innovatie Paviljoen op de Volvo Ocean Race

We hebben genoten van deze dag en wensen alle deelnemers veel succes met het innoveren voor een betere wereld!