ImpactCity presenteert bookazine Welcome to ImpactCity The Hague [in Dutch]

Met groot enthousiasme presenteren wij het bookazine Welcome to ImpactCity The Hague. Het positioneert Den Haag als eerste impactvolle stad in de wereld, door een breed scala aan impact startups, kennisinstellingen, (lokale) overheid en investeerders van Haagse bodem te laten zien.

Hoewel impact-ondernemers steeds vaker in Den Haag neerstrijken is deze groei allerminst vanzelfsprekend. “Achter de schermen wordt hard gewerkt om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten en ze continu van nieuwe impulsen te voorzien,” is te lezen in het bookazine dat de effecten van het gemeentelijke startup-programma ‘Impact Economy’ presenteert. Het voornaamste doel van het programma is om in Den Haag een optimaal klimaat te scheppen waarin impact makers zich graag vestigen en hun bedrijven goed kunnen groeien.

“We hebben lange lijnen in gang gezet waarmee we ons op twee bronnen richten: het meer corporate maken van impact én het vergroten van het toerisme. Met ‘impact’ hebben we gekozen voor een niche waar we als stad een beter verhaal hebben dan andere steden,” legt loco-burgemeester en initiatiefnemer van het beleidsprogramma ‘Impact Economy’, Karsten Klein, uit. Hij kijkt er naar uit om te zien wat het programma de komende jaren zal ontketenen in de stad.

Dit en meer lees je in het bookazine Welcome to ImpactCity The Hague. De publicatie onthult het bloeiende ecosysteem van onze prachtige stad. Het toont een verscheidenheid aan lokale impact startups, change makers en sociale ondernemers, evenals innovatieve samenwerkingsverbanden en initiatieven. Den Haag vertegenwoordigt de eerste impactgemeenschap van zijn schaal in de wereld – en is klaar om anderen te inspireren om dit voorbeeld te volgen. Het bookazine, vers van de pers, is vanaf vandaag gratis te bestellen.