Innovating Justice Challenge Regionale Nederlandse Finale 2018

HiiL is verheugd je hierbij uit te nodigen voor de regionale Nederlandse finale van de Innovating Justice Challenge 2018 die plaatsvindt in Den Haag op 2 oktober 2018, tijdens Impact Startup Fest! Tijdens dit event zullen de regionale finalisten van de HiiL Innovating Justice Challenge in de schijnwerper worden gezet. Andere regionale finales vinden plaats in Johannesburg, Dhaka, Lagos, Nairobi, Kampala en Kiev in dezelfde maand.

De Justice startups zijn zorgvuldig geselecteerd uit meer dan 400 kandidaten van over de hele wereld. Tijdens dit evenement zullen de verschillende ondernemers hun innovaties op het gebied van justitie pitchen, zullen we onze Justice Innovation Partners introduceren en zal er een keynote zijn over de noodzaak van innovatie & schaalvergroting in de justitiële sector.

Programma 

11:30 Welkom door HiiL
11:45 Justice Innovations Partners
12.00 Innovators pitch voor de Innovating Justice Challenge Final
13.00 Keynote over Justice Innovation
13.10 Bekendmaking van de winnaars
13.15 Lunch & Netwerken

De regionale finalisten die zullen pitchen:

Visual Contracts – een online tool om mobiele werknemers en advocaten te introduceren in het juridisch ontwerpdenken, door het proces van het herontwerpen van juridische documenten te starten, via automatische visualisatie.

Juridische Hulp Online (JHO) – helpt particulieren, ondernemers, advocatenkantoren en zakelijke dienstverleners om legale processen / procedures eenvoudig en transparant te maken.

New Dutch Connections – Know Your Rights: werkt aan het mondiger maken van vluchtelingen door hun juridische kennis te vergroten, te helpen integreren in de samenleving, voorstanders van hun belangen te worden en professionele en persoonlijke doelen na te streven.

Online Schuldencoach – een online programma voor mensen met schulden. Het stelt mensen in staat om hun leven op orde te brengen, door hen de middelen te geven om die actie te ondernemen die past bij hun eigen situatie.

Lexilu – biedt gecentraliseerde informatie over rechten en plichten voor buitenlandse werknemers in het buitenland, via een (offline) app en een online (website) in een gamified en visueel formaat.

AcodeIT – een online platform waarop mensen de status van hun rechtszaken kunnen volgen met een intuïtieve visuele tijdlijn.

Over HiiL

HiiL (The Hague Institute for Innovation of Law) is een sociale onderneming gevestigd in Den Haag, internationale stad van vrede en recht. Onze missie, nauw verbonden met de Sustainable Development Goal (SDG) 16.3, is de volgende: tegen 2030 zullen 150 miljoen mensen hun meest dringende rechtvaardigheidsproblemen kunnen voorkomen of oplossen. We combineren data, innovatieve oplossingen en transformatie om gebruiksvriendelijke rechtvaardigheid te bereiken. We werken samen met belanghebbenden zoals ministeries, NGO’s en investeerders met een sociale impact.

Interesse? Bekijk beschikbaarheid