Kersverse gemeentesecretaris Peter Hennephof op werkbezoek:

Binckhaven, de coolste startup hub van Nederland

De Binckhorst in Den Haag staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Het unieke industriële gebied naast het centrum wordt de komende jaren getransformeerd tot aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Door het beleidsprogramma “Impact Economy” wordt aan een inhaalslag gewerkt om Den Haag als startup stad op de kaart te zetten. Niet de zoveelste startupstad maar juist met een duidelijk impact profiel dat past bij het DNA van Den Haag. De resultaten zijn vandaag ook hier in De Binckhaven, het hart van de Impact Economy, te zien.

Hier wordt gewerkt aan het bieden van de broodnodige ruimte voor startups en scale-ups die wegens ruimtegebrek uitwijken naar plekken buiten Den Haag. Deze ondernemers zijn juist broodnodig voor de stad, de vele grote en gevestigde bedrijven hebben jonge en innovatieve ondernemers nodig om te kunnen blijven ontwikkelen en groeien.

Het mooie is natuurlijk dat deze impact economy enorm in de lift zit en daarin heeft Den Haag een sterke uitgangspositie. Gemeentesecretaris Hennephof zag met eigen ogen dat het gebied volop in ontwikkeling is en de Binckhaven dé plek is waar startups en scale-ups zich kunnen vestigen. Hier kunnen zij hun innovaties voor een betere wereld goed opschalen.

Op zoek naar inspirerende werkruimte?

In maart wordt weer een belangrijke stap gezet met de opening van Apollo 14 waar verschillende maten units verhuurd zullen worden vanaf 300€ per maand.