Lancering Verum || Het alternatief voor overmatige koffieconsumptie

Mensen over de hele wereld worden met de dag bewuster van hun gewoonten, wat leidt tot het heroverwegen van sommige. Vaak zien we dat in tijden van crisis dit proces in een stroomversnelling raakt. De bewustwording komt vooral tot uiting in de vele alternatieven voor vlees en melkproducten. Dit is het gevolg van hoe men steeds meer bezig is met gezondheid en het welzijn van de planeet.

 

Binnen de gehele voedingswereld is deze trend merkbaar en dat geldt ook voor koffie. Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt te veel cafeïne binnen door de overmatige koffieconsumptie. Als koffie de trend van vlees en melk zal volgen, kunnen we in de toekomst veel alternatieven verwachten.  Één van deze nieuwe alternatieven is vandaag gelanceerd door startup Verum uit Den Haag.

Voor de meeste mensen is koffie een belangrijk onderdeel van een ochtendritueel. Mensen ervaren een energiek gevoel en zijn klaar om aan de dag te beginnen. Cafeïne zorgt voor dit positieve gevoel, maar aan cafeïne kleven ook nadelen. Zo blokkeert cafeïne adenosine in de hersenen. Adenosine is het slaapmolecuul die ervoor zorgt dat de hersenen de boodschap krijgen om te slapen of te rusten. Bij meer dan de helft van de Nederlanders wordt deze boodschap niet voldoende verstuurd naar de hersenen, wat kan leiden tot slaaptekort en op lange termijn tot chronische vermoeidheid.

In de koffiewereld zijn alternatieven te vinden zoals de bekende decaf koffie; alleen missen de meeste mensen hierbij het energieke effect van koffie. Dat is iets waar Crispijn de Koning en Erik Messemaker van Verum Drinks mee aan de slag zijn gegaan. Nauwgezet werkte het jonge ondernemersduo aan het perfecte alternatief voor koffie, dat dezelfde energieke effecten biedt maar dan zonder de verslaving en afhankelijkheid van cafeïne.”Er is niets mis met koffie, maar wel met de gemiddelde consumptie en de negatieve effecten die we hier onbewust door ondervinden in de kwaliteit van ons leven.”

Ontwikkeling
De Verum mannen zijn meer dan een jaar bezig geweest met de ontwikkeling. Een product wat de strijd aan moet gaan met een gevestigd product als koffie kan je niet zomaar op de markt brengen. Ze hebben dan ook nauw samengewerkt met wetenschappers en sterrenkoks om tot de juiste balans van ingrediënten te komen en de juiste smaak te bereiken. Vandaag – op 16 juli – lanceren zij het nieuwe product: Verum.

In Verum zitten plantenextracten zoals de Rhodiola Rosea, Ashwagandha en EnXtra™ van de Alpinia Galanga waarmee direct een positief gevoel wordt gecreëerd in lichaam en geest, zoals extra energie, een verbeterde concentratie en  een versterkt geheugen. Daarnaast bevat Verum vele vitaminen en mineralen die 25 procent van de algemene dagelijkse hoeveelheid vormen. Het is een volledig natuurlijk product, glutenvrij en vegan.

Hoe het smaakt? Crispijn “De smaak zit tussen koffie en cacao in. Doordat er ook wat gember in zit is het een drankje met kracht en pit.”

Nieuwsgierig? Tot 31 juli kan je bestellen met 20% lanceringskorting op verumdrinks.com