Terugblik op een succesvolle kick-off:

Startup in Residence Deepdive met 14 kandidaten

Na maanden van voorbereiding is Startup in Residence Den Haag eindelijk echt begonnen! Op basis van hun voorstellen werden 14 startups geselecteerd voor de 6 uitdagingen van 2018. Op donderdag 28 juni verwelkomden we alle startups in Apollo 14, onze impact startup locatie. Hier was Deep Dive Sessie georganiseerd door Ideahackers. Een vruchtbare dag met workshops en diverse activiteiten om ambtenaren te leren kennen en om de vragen en oplossingen op één lijn te brengen. Startup in Residence 2018 is nu officieel begonnen!

Workshop ‘customer development’

De dag begon met een workshop ‘customer development’, waarbij startups vragen voor ambtenaren voorbereidden. Het doel was om meer begrip te krijgen over de uitdagingen en hier vervolgens met de oplossingen nog beter op te anticiperen.

  

Ontmoeting met de gemeente ambtenaren

De verschillende startups en ambtenaren van de gemeente Den Haag deelden hun uitdagingen en oplossingen en speelden een interactief ‘ice breaker’-spel om elkaar beter te leren kennen.

Creëren van een probleem/oplossing canvas

De startups en gemeente-ambtenaren werkten samen in een ‘problem/fit solution’ workshop. Hierbij werd een canvas ingevuld en vervolgens werden hun ideeën gepresenteerd aan de groep.

Alumni Verhaal

De winnende startups van vorig jaar, John Bilay van Avenieuw en Dennis Roopram van Driven to Impact, deelden hun ervaringen en tips met de nieuwe startups en ambtenaren.

Met dank aan Karin, Daria en Menno van Ideahackers voor het faciliteren van de Deep Dive en alle ambtenaren en startups voor deelname aan de workshops. Het was een productieve en inspirerende dag. We hopen dat je ervan hebt genoten en kijken er naar uit om je weer te zien in augustus!

Vervolgstappen

De 14 startups zullen deelnemen aan een validatietraining van half augustus tot begin september om hun oplossingen te valideren en verder te ontwikkelen. Op 4 september zullen startups hun ideeën pitchen voor een professionele jury. De jury kiest 1 winnaar per stedelijke uitdaging. Deze winnaars worden beloond met 7.000 euro en deelname aan het SIR-programma van 2018.

Ben je benieuwd wie de uitdagingen wint? Hou onze socials in de gaten!