SolarDew en Circularise winnaars van de pitch battle || Get in the Ring trapt de Europese Impact Competitie af op ImpactFest in Den Haag

Den Haag, donderdag 29 oktober.

Met de wereldwijde livestream waarin de Nederlandse startups Circularise en SolarDew als winnaars wegliepen, keerde de startup pitch battle-show van Get in the Ring terug naar Den Haag. Get in the Ring The Netherlands – Impact, onderdeel van het ImpactFest van de gemeente Den Haag, is gericht op het testen, bewijzen en internationaal opschalen van veelbelovende Nederlandse impact startups. Om dit te doen, wordt een wereldwijd netwerk van investeerders, bedrijven en overheden geactiveerd. De wedstrijd bestond uit een Dealmaking Day op 27 oktober en culmineerde op 29 oktober met twee pitch battles, waarin de vier finalisten het voor een wereldwijd virtueel publiek tegen elkaar opnamen.

De Nederlandse finale markeerde het begin van de Europese Get in the Ring – Impact Competitie. Gebruikmakend van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als referentie, zal de Impact Competitie evenementen in zes toonaangevende impact hubs over het hele continent houden. Dit is een initiatief van partners Unknown Group – de moederorganisatie van Get in the Ring – en ImpactCity The Hague. Deze partijen trekken gezamenlijk op in de missie om veelbelovende innovaties te identificeren en opschalen. Innovaties die de uitdagingen van de 21e eeuw op het gebied van onder anderen voedsel, water en energie kunnen oplossen.

Dealmaking om te schalen
Impact startups uit heel Nederland waren uitgenodigd om zich aan te melden voor de wedstrijd, waaruit de 26 meest veelbelovende oplossingen werden geselecteerd om deel te nemen aan de Dealmaking Day op 27 oktober. Op deze dag werden de deelnemers gematcht met investeerders, bedrijven en overheidspartners om hun oplossingen te testen en te schalen. Hier waren onder anderen experts van Unilever, PureTerra Ventures, Eneco, EIT InnoEnergy, Royal HaskoningDHV, Peak Capital, Future Food Fund, VenturesOne en 4impact bij aanwezig.

De Dealmaking Day mondde uit in een beraadslaging door een jury bestaande uit internationale business experts en investeerders. Ze evalueerden de startups op hun impact en groeipotentieel. De vier finalisten die werden gekozen om deel te nemen aan de pitch battle op 29 oktober ter afsluiting van ImpactFest, waren Ampyx Power, SolarDew, Circularise en Willicroft.

Pitch Final

Tijdens de finalen moesten zij hun oplossing pitchen voor een kampioensjury, bestaande uit Serpil Tascioglu (Director Food Innovation & Transformation – Unilever), Alexander Crowell (Managing Director – PureTerra Ventures), Lisa Jordan (Managing Director – Draper Richards Kaplan Foundation) en Saskia Bruines (Wethouder Economie van Den Haag).

Meer dan 20 nationaliteiten stemde af voor de pitch battles, van India tot Iran en van Canada tot Australië. De battles waren verdeeld in vier rondes: businessmodel, waarde propositie, impactpotentieel en behoefte / propositie, waarna ze werden geconfronteerd met vragen van de jury en het livestream-publiek. In de eerste ‘westrijd’ namen de Haagse partijen Ampyx Power en SolarDew het tegen elkaar op. De strijd werd gewonnen door SolarDew, wiens ontziltingstechnologie indruk maakte op de jury vanwege de snelheid waarmee deze kan worden ingezet om schoon drinkwater te leveren.

Als tweede namen Circularise en Willicroft het tegen elkaar op: blockchain tegen plantaardige kaasmakers. In een zeer sterke strijd wist Circularise de jury en het publiek uiteindelijk te overtuigen van de schaalbaarheid van hun blockchain-gebaseerde platform om grondstoffen traceerbaar te maken, een digitale identiteit te geven en de privacy van stakeholders te beschermen.

Ter afsluiting van het evenement kende Saskia Bruines, Wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening van de gemeente Den Haag, Circularise en SolarDew een ticket toe voor de Impact Finals in Den Haag in april 2021.

“Hartelijke felicitaties voor de twee winnaars van de Nederlandse GITR Nederland – Impact Competitie: Solar Dew & Circularise! In ImpactCity Den Haag ondersteunen we ondernemers actief in ‘Doing good & doing business’ en deze twee innovatieve startups zijn daar een mooi voorbeeld van.”

De directeur van Get in the Ring, Jurgen Nieuwenhuijsen: “Ik ben echt trots op hoe we Get in the Ring Netherlands – Impact hebben neergezet met ImpactCity. Vandaag was slechts de aftrap van de Impact Competitie, het is nog lang niet voorbij. Nu gaan we op tournee langs zes toonaangevende impact steden in Euroapa en keren we uiteindelijk terug naar Den Haag voor de Impact Finals in april 2021. ”

De zes Get in the Ring – Impact Competition zal haar weg naar Berlijn (19 november), Lissabon (4 december), Genève (18 februari 2021), Oslo (16 maart 2021) en Kopenhagen (18 maart), om af te sluiten met de finale in Den Haag in april 2021. Circularise en SolarDew krijgen hier gezelschap van de winnaars van deze zes evenement, waarmee ze zullen strijden om een ​​converteerbare lening van maximaal € 500.000.

Wil je de finale terug kijken? Dat kan hier onder.

Meer weten? Ga naar www.getinthering.co/impact