Startup in Residence The Hague 2018:

Kom naar Demo Day op 4 december

Voor de winnaars van Startup in Residence The Hague was het een drukke maand vol workshops, presentaties, voorbereidingen en interviews. 5 startups hebben samen met probleemeigenaren vanuit de gemeente hun oplossingen voor “urban challenges” verder ontwikkeld. Nu we Demo Day naderen wordt het langzaam steeds spannender. Dit is het moment waarop onze startups hun oplossingen aan een groter publiek presenteren. De afgelopen maanden hebben ze dan ook hard gewerkt aan de voorbereiding.

De maand oktober begon met Impact Startup Fest, het jaarlijkse evenement voor impact ondernemers uit alle hoeken van de wereld. Een geweldige kans voor Startup in Residence om in contact te komen met en te leren van andere startups. Het Startup in Residence-team nam ook deel aan Roundabout-sessies, waar het programma werd besproken met andere impactmakers. Na Impact Startup Fest begon de echte voorbereiding.

Oplossingen verbeteren in Apollo 14

Het doel van het Startup in Residence-programma is om de aangedragen oplossingen voor stedelijke uitdagingen zoveel mogelijk te verbeteren en de kloof te dichten tussen de theorie en real-life implementatie. Om hun innovaties verder te verbeteren, volgden de startups een aantal workshops in Apollo 14. Dit zijn een paar hoogtepunten:

  • Check-ins met ambtenaren: hoe gaat het met de ontwikkeling van de prototypes, hoe verloopt de communicatie tussen startups en ambtenaren, en welke hulp hebben ze nodig?
  • Session mentor platform: welke mentoren en expertise bieden we via het SIR-programma en hoe kun je individuele sessies boeken?
  • Workshop financiële modellering: Hoe kan elke fase van de startup met succes worden gefinancierd en de kosten worden geminimaliseerd?
  • Workshopcommunicatie: hoe u uw boodschap succesvol kunt overbrengen naar uw klant en daarbuiten.

 

Facebook marketing door Robin Schuil

Op 20 november verwelkomden we Robin Schuil bij Apollo 14, één van de oprichters van Marktplaats. Hij deelde zijn inspirerende ervaringen van een ondernemer, met alle ups en downs die daarbij horen. Tijdens zijn workshop concentreerde hij zich op de wijze waarop je als ondernemer succesvol sociale marketing kunt inzetten. Met behulp van Facebook-marketing en “lookalike adiences” is het mogelijk om veel potentiële klanten te bereiken. Robin vertelde ons ook alles over zijn nieuwe bedrijf in Griekenland, Vendora. Hier bouwt hij aan een nieuwe Griekse Marktplaats en gebruikte de social marketing methoden met succes. We danken Robin Schuil voor deze nuttige workshop. We waren geïnspireerd!

De creatie van de Startup in Residence film

Begin vorige maand is er een nieuwe video over ons SIR-programma gemaakt. Een voorproefje is onlangs uitgebracht, maar de volledige video gaat in première op Demo Day. Wees de eerste om het te zien en meld je aan! Of houd social media in de gaten: @ startupinres070.

 

Kom naar Demo Day op 4 december!

Na twee succesvolle edities vindt Demo Day of Startup in Residence voor de derde keer plaats op 4 december. Hier zullen de winnaars van het Startup in Residence-programma hun concrete voorbeelden van “doing good & doing business” samen met de gemeente Den Haag laten zien. Loco-burgemeester Saskia Bruines opent het evenement waarna onze startups hun prototypes presenteren.

Ben je een startup op zoek om te werken met overheden, een investeerder die geïnteresseerd is in stedelijke innovaties of een ambtenaar die geïnteresseerd is in het oplossen van uitdagingen met startups? Of simpelweg: wil je meer weten over deze innovatieve oplossingen?

Schrijf je in voor Demo Day!