“Het Startup in Residence-programma biedt je de mogelijkheid om samen te werken met de overheid en je ideeën in de stad te testen.”

Meld je aan voor Startup in Residence The Hague 2019!

Werk samen met de gemeente aan innovatieve oplossingen voor Den Haag. Startup in Residence The Hague is dé incubator van de gemeente Den Haag waar startende ondernemers worden uitgedaagd om samen te werken aan oplossingen voor uitdagingen in de stad.

Als je een bedrijf begint, of juist wilt doorgroeien, komt hier veel bij kijken. Het programma Startup in Residence biedt startups in Den Haag een vliegende start. En kiest de deskundige jury vervolgens voor jouw idee?

De beste ideeën komen in aanmerking voor een investering in geld, een intensieve training in impact verzamelgebouw Apollo 14, werkruimte en een uitgebreid netwerk van gemeente Den Haag om je onderneming verder te laten groeien.

De challenges van 2019 zijn:

 

  1. Verbreed de leefwereld van ouderen: Hoe vergroot je de leefwereld van ouderen met digitale hulpmiddelen die los van taal- en (digitale) vaardigheden te gebruiken zijn?
  2. Van PDF naar vector: Ontwikkel een efficiënt hulpmiddel om gegevens over gebouwen in appartementtekeningen en bouwtekeningen (in pdf) over te nemen in een objectgerichte geodatabase.
  3. 3D-scans voor bouwtekeningen: Bij het aanvragen van een bouwvergunning worden vaak bouwtekeningen ingediend die afwijken van de echte situatie. Hoe kunnen 3D-scans een oplossing bieden
  4. Help LVB jongeren met financiën: Hoe optimaliseren (en digitaliseren) we de financiële begeleiding van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)?
  5. Geef thuislozen een thuis: Hoe kunnen we dak- en thuislozen een stabiele woning geven? En zijn er mogelijkheden om deze mensen zelf mee te laten werken aan een oplossing?
  6. Kroos uit de sloot: Hoe kunnen we kroosgroei in de sloot beperken en eventueel de kroos nuttig inzetten?
  7. Digitaliseer data-flow medewerkers op straat: Ontwikkel nieuwe technologieën, om het verzamelen, delen en effectief inzetten van informatie tussen binnen en buitendiensten te verbeteren en wellicht moeilijke taken te versimpelen.

Meld je hier aan!

Gezocht:
innovatieve ideeën

Heb je een goed, innovatief idee voor een bedrijf maar heb je een extra zetje in de rug nodig? Wil je een bedrijf starten maar mis je nog de financiële middelen en kennis? Kun je deskundige training en begeleiding van experts gebruiken? Kan jouw onderneming goede publiciteit gebruiken en een sterk netwerk?

Meld je dan aan voor de vierde editie van Startup in Residence!

Tijdlijnen

“Aangezien mijn startup directe maatschappelijke impact heeft, is een programma dat door de gemeente opgezet is, zoals Startup in Residence, een ideaal platform voor mij.”

– The Next Green Thing, oprichter Sharat Sreekantan

“Het meest waardevolle aan het Startup in Residence Den Haag programma is naar mijn mening de grote hoeveelheid kennis, ervaring en netwerkconnecties die mogelijk gemaakt worden.”

– Driven to Impact, oprichter Dennis Roopram

Overige diensten voor startups