“Het Startup in Residence-programma biedt je de mogelijkheid om samen te werken met de overheid en je ideeën in de stad te testen.”

Startup in Residence The Hague

Wat is Startup in Residence?

Startup in Residence is een nieuwe manier om statups te laten samenwerken met de overheid. Naast de ambitie om samenwerking te stimuleren, wil het programma stedelijke uitdagingen aanpakken en innovatieve oplossingen ontwikkelen. Het Startup in Residence programma is bedoeld om in startups met de beste innovatieve ideeën te investeren, om hun prototypen te kunnen ontwikkelen. De stad Den Haag kan startups helpen bij het uitwerken van deze oplossing. Als de oplossingen succesvol zijn, heeft de gemeente Den Haag de kans om als launching customer op te treden.

Waarom deelnemen aan het programma?

Het Startup in Residence programma biedt jou de mogelijkheid om samen te werken met overheden en jouw ideeën in de stad te testen. Tijdens het programma van 4 maanden ontvang je trainingen en de mogelijkheid om workshops met professionele mentoren te boeken. Je hebt ook toegang tot het netwerk van de gemeente, zakelijke partners en evenementen en krijgt een werkruimte in het impact startup pand Apollo 14.

De vierde editie van Startup in Residence is gestart! De challenges van 2019 zijn:

  • Verbreed de leefwereld van ouderen: Hoe vergroot je de leefwereld van ouderen met digitale hulpmiddelen die los van taal- en (digitale) vaardigheden te gebruiken zijn?
  • Van PDF naar vector: Ontwikkel een efficiënt hulpmiddel om gegevens over gebouwen in appartementtekeningen en bouwtekeningen (in pdf) over te nemen in een objectgerichte geodatabase.
  • 3D-scans voor bouwtekeningen: Bij het aanvragen van een bouwvergunning worden vaak bouwtekeningen ingediend die afwijken van de echte situatie. Hoe kunnen 3D-scans een oplossing bieden
  • Help LVB jongeren met financiën: Hoe optimaliseren (en digitaliseren) we de financiële begeleiding van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)?
  • Geef thuislozen een thuis: Hoe kunnen we dak- en thuislozen een stabiele woning geven? En zijn er mogelijkheden om deze mensen zelf mee te laten werken aan een oplossing?
  • Kroos uit de sloot: Hoe kunnen we kroosgroei in de sloot beperken en eventueel de kroos nuttig inzetten?
  • Digitaliseer data-flow medewerkers op straat: Ontwikkel nieuwe technologieën, om het verzamelen, delen en effectief inzetten van informatie tussen binnen en buitendiensten te verbeteren en wellicht moeilijke taken te versimpelen.

Wil jij meer weten over de challenges, startups en hun ervaringen? Blijf op de hoogte en volg SIR op Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin.

Innovatieve ideeën

Heb je een goed, innovatief idee voor een bedrijf maar heb je een extra zetje in de rug nodig? Wil je een bedrijf starten maar mis je nog de financiële middelen en kennis? Kun je deskundige training en begeleiding van experts gebruiken? Kan jouw onderneming goede publiciteit gebruiken en een sterk netwerk?

Stay tuned, er komen later dit jaar weer nieuwe vraagstukken!

Tijdlijnen

“Aangezien mijn startup directe maatschappelijke impact heeft, is een programma dat door de gemeente opgezet is, zoals Startup in Residence, een ideaal platform voor mij.”

– The Next Green Thing, oprichter Sharat Sreekantan

“Het meest waardevolle aan het Startup in Residence Den Haag programma is naar mijn mening de grote hoeveelheid kennis, ervaring en netwerkconnecties die mogelijk gemaakt worden.”

– Driven to Impact, oprichter Dennis Roopram

Overige diensten voor startups