Geef je business een boost met Startup in Residence

“Het Startup in Residence-programma biedt je de mogelijkheid om samen te werken met de overheid en je ideeën in de stad te testen.”

Gezocht: innovatieve startups met impact

Ben jij een startende ondernemer met innovatieve ideeën voor oplossingen van stedelijke en maatschappelijke vraagstukken in Den Haag? Geef je eigen bedrijf een kick-start en ga samen met gemeente Den Haag deze uitdaging aan. Maak van je business een succes en schrijf je uiterlijk 22 mei a.s. in voor Startup in Residence.

Als je een bedrijf begint, of juist wilt doorgroeien, komt hier veel bij kijken. Het programma Startup in Residence biedt startups in Den Haag een vliegende start. Je kunt je eigen onderneming een boost geven door jouw idee aan te dragen voor een maatschappelijk vraagstuk binnen gemeente Den Haag.

En kiest de deskundige jury vervolgens voor jouw idee? De beste ideeën komen in aanmerking voor een investering in geld, training met coach van 4 maanden, werkruimte en een goed netwerk van gemeente Den Haag om je onderneming verder te laten groeien.

Wij zoeken jouw innovatieve oplossing voor:

  • Het tegengaan van voedselverspilling bij georganiseerde lunches;
  • Een goede bereikbaarheid van ondernemers tijdens wegafsluitingen;
  • Een duurzame energievoorziening (Den Haag als klimaatneutrale stad);
  • Het hergebruik van elektronische apparaten;
  • Een Uber-achtige vervoersoplossing voor personen met een OV-beperking;
  • Het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt bij een uitkering;
  • Het meten van bezoekersaantallen op gratis evenementen;
  • Eenvoudig en vellig stemmen voor Nederlandse kiezers in het buitenland;
  • Parkeerautomaten uit het straatbeeld: een alternatief voor betaald parkeren;
  • Meer ondernemersgemak: invulling social return.

Belangrijke data

Aanmelden voor Startup in Residence was mogelijk tot 22 mei 2018. Op 12 juni worden de geselecteerde kandidaten bekend gemaakt, en op 28 juni is de kick-off!

Gezocht:
innovatieve ideeën

Heb je een goed, innovatief idee voor een bedrijf maar heb je een extra zetje in de rug nodig? Wil je een bedrijf starten maar mis je nog de financiële middelen en kennis? Kun je deskundige training en begeleiding van experts gebruiken? Kan jouw onderneming goede publiciteit gebruiken en een sterk netwerk?

Meld je dan aan voor de derde editie van Startup in Residence!

“Aangezien mijn startup directe maatschappelijke impact heeft, is een programma dat door de gemeente opgezet is, zoals Startup in Residence, een ideaal platform voor mij.”

– The Next Green Thing, oprichter Sharat Sreekantan

“Het meest waardevolle aan het Startup in Residence Den Haag programma is naar mijn mening de grote hoeveelheid kennis, ervaring en netwerkconnecties die mogelijk gemaakt worden.”

– Driven to Impact, oprichter Dennis Roopram

Overige diensten voor startups