Succesvol zakendoen in Duitsland? Wij helpen! 

De gemeente Den Haag zet samen met de Duits-Nederlandse handelskamer een begeleidingstraject op voor Haagse MKB-bedrijven die ondanks of juist dankzij de coronacrisis kansen in Duitsland zien.

Vanwege dit succes organiseert gemeente Den Haag ook in 2020 samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) een intensief begeleidingstraject voor MKB’ers die hun afzetmarkt willen uitbreiden naar onze Oosterburen. Let op: er zijn dit jaar slechts zes plekken beschikbaar voor dit traject.

Het begeleidingstraject is voor de deelnemers, afgezien van enkele specifieke activiteiten zoals (buitenlands) beursbezoek, kosteloos en staat open voor in Den Haag gevestigde ondernemers uit alle sectoren. Iedere deelnemer werkt met een exportdeskundige van de DNHK een specifieke Duitslandstrategie uit. Naast deze specifieke ondersteuning, krijgen de deelnemers trainingen over omgangsvormen en cultuur en verbeteren zij de kennis van de Duitse taal. Ook komen workshops omtrent ondernemingsrecht, arbeidsrecht en fiscale onderdelen bij het zakendoen in Duitsland aan bod. Tot slot heeft iedere deelnemer tijdens het project toegang tot een groot Duits-Nederlandse netwerk (1.500 leden) en interessante netwerkevenementen in Nederland en Duitsland. Het begeleidingstraject loopt van 1 juli tot het einde van het jaar en neemt circa 2 á 3 dagdelen per maand in beslag.

Wilt u meer informatie of zich (vóór 8 juni!) meteen aanmelden? Kijk dan op www.denhaag.nl/internationaalondernemen.

Bij vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met projectleider Martin Hulsebosch van de gemeente Den Haag (martin.hulsebosch@denhaag.nl) of met exportadviseur bij DNHK Elisa Gentzsch (e.gentzsch@dnhk.org).