Uitverkocht ImpactFest 2019 groot succes!

Meer dan 1600 geregistreerde impact makers van over de hele wereld kwamen op 5 november tijdens de 4e editie van ImpactFest, de grootste impact meetup van Europa, bijeen in de Fokker Terminal in Den Haag. Kennis en ervaring werden door de aanwezigen gebundeld om innovaties voor een betere wereld naar een hoger niveau te tillen.

ImpactFest is het jaarlijks evenement van ImpactCity, samen met een hechte groep partners. Organisaties en ondernemers wordt een platform geboden om hun oplossingen voor wereldwijde uitdagingen te presenteren, te pitchen voor investeerders, ervaringen uit te wisselen en samen op te schalen. Dit jaar werkt ImpactFest samen met de European Venture Philanthrophy Association (EVPA) om vraag en aanbod samen te brengen door honderden leden van EVPA met impact ondernemers en het levendige impact ecosysteem van Den Haag te verbinden.


Verslag ImpactFest
De ImpactFest activiteiten begonnen al op maandagavond voor een geselecteerd internationaal gezelschap van startups en scale-ups. Middels ontmoetingen met key partners konden zij kennis maken met het ImpactCity ecosysteem en de mogelijkheden voor vestiging in Den Haag.

Op dinsdagochtend ging ImpactFest van start met 16 verschillende Meetup Sessions waarbij de ImpactFest partners hun kennis, ervaring en netwerk openstelden voor deelnemers.

Enkele highlights:

  • Investeerders uit het EVPA netwerk lieten in de Reversed Pitching sessie zien waarom zij dé partner zijn voor de ruim 80 aanwezige startups.
  • Euclid Network en de Europese Commissie hosten een speciale invite only Meetup voor 30 ambtenaren uit heel Europa, rondom beleid voor sociaal ondernemerschap en het verbeteren van lokale impact ecosystemen.
  • B Corporations nam ondernemers mee in hoe impact gemeten kan worden middels het B Corp certificering systeem. Tevens is bekend gemaakt dat World Startup Factory het certificeringsproces positief heeft doorlopen en zich officieel een Certified B Corporation mag noemen.
  • De 9 genomineerde voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020 werden bekend gemaakt.
Ali Najafbagy & Pauline Wink-Zaanen van 4impact
Ali Najafbagy & Pauline Wink-Zaanen van 4impact. © Henriëtte Guest / ImpactCity

4impact fonds ontvangt € 6 miljoen van Ministerie EZK
Na een heerlijke lunch verzorgd door innovatieve food startups, ging het middagprogramma van start met de aankondiging dat het 4impact investeringsfonds een bijdrage van € 6 miljoen ontvangt uit de Seed Capital regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het fonds maakte ook bekend zich te vestigen op Apollo 14, de hub voor impact startups in Den Haag.

De eerste versie van het Impact Diagram werd tevens gepresenteerd. Hierop wordt het Nederlandse impact ecosysteem in beeld gebracht, van investeerders tot kennisinstituten, evenementen en ondersteunende partners. Het diagram is in de toekomst worden aangevuld op basis van nieuwe ontwikkelingen en input.

© Henriëtte Guest / ImpactCity

Het middagprogramma bestond uit tientallen ‘Roundabout’ sessies waar vier tot zes deelnemers per tafel onder de begeleiding van een expert met elkaar in gesprek gingen rondom zaken waar men mee te maken heeft in de dagelijkse bedrijfsvoering: van technologie, marketing en investeren tot wetgeving en talent ontwikkeling. Kennis en ervaring werden uitgewisseld en waardevolle connecties kwamen zo tot stand.

Deelnemerster Ineke Ligthart:
“Wat was het een geweldig inspirerende dag! Punten die ik zeker mee ga nemen en gebruiken: samenwerking is key om impact te maken, visualiseren van je ecosysteem helpt om te verbinden met de juiste mensen en omarm misverstanden, ze helpen je om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.”

Tegelijkertijd met de Roundabouts vonden de Impact Sessies plaats rondom zes verschillende thema’s. Deze sessies stonden geheel in het teken van matchmaking, waarbij geselecteerde startups gekoppeld werden aan investeerders uit het EVPA en ImpactCity netwerk.

Doing good and doing business
Doing good and doing business is het motto is de kern van ImpactCity, een initiatief van de gemeente Den Haag. Een motto wat op ImpactFest tot leven is gekomen en haar bezoekers met vernieuwde inspiratie en motivatie naar huis heeft laten gaan aan het einde van de dag.

Als afsluiting van ImpactFest en kick-off voor het jaarlijkse EVPA congres op woensdag 6 en donderdag 7 november, vond in de avond een speciaal diner voor genodigden plaats. Meer dan 150 internationale top investeerders en beleidsmakers sloten zo een succesvolle dag af waarin het ImpactCity ecosysteem weer heeft laten zien waarom zij leidend is binnen de Europese impact economie.

Rinke Zonneveld – Executive director InnovationQuarter:
“Den Haag laat vandaag echt zien dat het dé ImpactCity van Europa is!”

Patricia van Someren – Rayon manager Rabobank regio Den Haag:
“Wat een mooie dag vandaag bij ImpactFest! Zoveel internationale investeerders, startups en scale-ups zijn bij elkaar gebracht, wat een fijne, energieke vibe was er! Ik heb veel mooie contacten gelegd die zeker een vervolg krijgen.

Erik van der Rijt, teammanager Economie, Gemeente Den Haag:
“Geweldig om het impact ecosysteem samen te zien komen tijdens deze 4e uitverkochte editie van ImpactFest! Samen met internationale en lokale partners die werken aan innovaties voor een betere wereld, heeft Den Haag wederom laten zien waarom zij dé impactstad van Europa is.”

Klik hier als je meer foto’s van ImpactFest wilt zien.