Unknown Group en VenturesOne Group fuseren

Vandaag hebben VenturesOne Group en Unknown Group officieel hun fusie aangekondigd. Het nieuw gefuseerde bedrijf zal verder gaan onder de naam Unknown Group met locaties in Den Haag en Singapore.
De fusie brengt het hoofdkantoor van beide bedrijven na omzwervingen in andere steden terug naar ImpactCity Den Haag, een logische stap als partij die zich inzet voor (impact) ondernemers op verschillende fronten.
Edward de Jager (links) en Hendrik Halbe (rechts) tijdens de opening van hun satellietkantoor in Apollo 14 in Den Haag in 2019.

De vestiging in Den Haag is een bewuste keuze en zorgt er voor dat er een directere band met het impact ecosysteem kan worden onderhouden en makkelijker aan het ecosysteem kan worden bijgedragen, middels lokale samenwerkingen en investeringen. De fusie is waardevol voor impact ondernemers in het ImpactCity ecosysteem, doordat het meer impact gericht kapitaal en startup/scale-up kennis naar Den Haag brengt.

“Unknown staat voor het ondersteunen van bedrijven die wereldwijd impact willen maken middels een organisch en financieel duurzaam groeipad.” – Hendrik Halbe CEO van Unknown Group

“Wij staan schouder aan schouder met oprichters van impactvolle bedrijven, met skin in the game, om hen te ondersteunen in hun groei met een wereldwijd netwerk en decennia aan ondernemerservaring.”  – Edward de Jager Chairman van Unknown Group

Met de komst van het hoofdkantoor van de Unknown Group in Den Haag, zijn meer dan 50FTE’s gemoeid. Een deel hiervan zal ook actief zijn op impact hub Apollo 14, waar onder anderen de studio van Unknown Group gevestigd is.
Lees hieronder het volledige persbericht.

3 Februari, Den Haag. Vandaag hebben VenturesOne Group en Unknown Group officieel hun fusie aangekondigd. Het nieuw gefuseerde bedrijf zal verder gaan onder de naam Unknown Group met locaties in Den Haag en Singapore.

Unknown is een early stage venture capital en business development organisatie. Unknown ondersteunt ondernemers en industrie leiders bij het succesvol vermarkten van innovaties: een “Venture Engine®”. Unknown’s ervaring in startup scouting en corporate venturing, gecombineerd met de investerings-expertise van VenturesOne, versterkt de ambitie om het succes te vergroten van innovaties die lokale en globale uitdagingen aanpakken.

VenturesOne heeft over de afgelopen jaren een divers portfolio opgebouwd en bedrijven succesvol opgeschaald van vroege fase tot beursgang. Hun portfolio bevat o.a. marktleider in programmatic advertising– JustPremium, pionier in mechanische exoskeletten – Skelex, fabrikant van natuurlijke huidverzorging en cosmetica – Naif, leverancier van data-analyse van satelliet- en luchtfoto’s – Geospatial Insight en deelnemingen in Food, Educatie en Insurtech.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Unknown Group vanuit Nederland een groot wereldwijd netwerk opgebouwd in innovatie en ondernemerschap. Unknown werkt met meer dan 200 corporate- en overheidsorganisaties bij het schalen van hun open innovatie en corporate venturing activiteiten waaronder DSM, Fujitsu en NAVO. Unknown’s wereldwijde startup competitie, “Get in the Ring”, geeft toegang tot startups en getalenteerde oprichters in meer dan 220 steden. Get in the Ring is een wereldwijd platform voor duizenden ondernemers om jaarlijks hun oplossingen te testen, valideren en schalen.

Unknown Group’s portfolio bevat de Global School for Entrepreneurship – een geaccrediteerde hogeschool met een 4 jaar durende full-time bachelor opleiding op ondernemerschap en Cupola XS – een kennis en innovatiecentrum voor het MKB gevestigd in de gerenoveerde koepelgevangenis van Haarlem.

Meer informatie is te vinden op www.unknowngroup.com