Oud-winnaar Fungalogic - Het winnen van de Haagse Vernieuwers Challenge gaf ons het vertrouwen om door te gaan

De inschrijving voor de Haagse Vernieuwers Challenge is weer geopend! Startups, scale-ups en studenten die de wereld kunnen verbeteren met hun producten of diensten kunnen zich nog tot 17 oktober inschrijven. Benieuwd naar wat er kan gebeuren als je de Haagse Vernieuwers challenge wint? In deze blog een korte update van oud-winnaar Fungalogic.

Voor Fungalogic is de natuur de sleutel is tot een duurzame bouwsector en helpt het ons om moderne, circulaire en gezonde gebouwen voor iedereen beschikbaar te maken. Fungalogic maakt bouwmaterialen uit agrarisch afval met behulp van schimmels. Zo maken ze van afval een waardevolle hulpbron. In 2018 schreef Fungalogic zich in voor de studentenprijs van de Haagse Vernieuwers en won toen €10.000,- om hun idee te kickstarten.

In welk stadium zat Fungalogic voordat jullie meededen aan de Haagse Vernieuwers Challenge?
We waren een studententeam dat al een jaar bezig was om dit idee om te zetten in een echt bedrijf, maar we hadden moeite om aan de slag te komen. Door een gebrek aan ervaring en kennis van onze specifieke technologie waren eerdere pogingen mislukt.

Wat gebeurde er na het winnen van de challenge en wat deden jullie met het prijzengeld?
Het winnen van de Haagse Vernieuwers Challenge gaf ons het vertrouwen om door te gaan. Met het prijzengeld konden we onder andere van een zolderkamer in leegstandsbeheer naar een echt kantoor verhuizen. Dit bleek een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. We namen onszelf serieuzer en daardoor deden anderen dat ook. Dit resulteerde in een eerste pilotproject. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in materiaalonderzoek en het verbeteren van onze technologie.

We zijn een jaar verder, hoe gaat het nu met Fungalogic?
Inmiddels hebben we een portfolio van pilotprojecten opgebouwd waarin we altijd met potentiële partners en klanten samenwerken. Dat blijkt een hele vruchtbare aanpak om potentiële eerste klanten te betrekken en te enthousiasmeren over de ontwikkeling van je product. Op dit moment zitten we aan het begin van een nieuwe, spannende, fase waarin we investeringen moeten aantrekken, het team uitbreiden, en samenwerkingsverbanden voor een langere tijd moeten concretiseren. Het wordt nu voor het echie!

Haagse Vernieuwers Challenge 2020 open
Heb jij ook een innovatief idee, product of service die de wereld kan verbeteren? Meld je dan aan voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020. Dit jaar maak je kans om tussen de € 2.500 tot € 25.000,- te winnen. Inschrijven kan tot 17 oktober. Kijk hier voor meer informatie.