Ontmoet de Haagse impact ondernemer WellDecommissioned bij de GES

In een paar dagen zullen meer dan 2000 van de beste ondernemers ter wereld naar de stad Den Haag komen, host van de 2019 Global Entrepreneurship Summit. Daar presenteren een aantal van de werelds beste denkers, innovatieve oplossingen voor internationale uitdagingen.

Doing good and doing business

Een van deze uitdagingen is de ontmanteling van olie- en gasbronnen. Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljoen open olie- en gasbronnen. Als we beginnen aan de uitdagende transitie om onze energievoorziening te transformeren van fossiele brandstoffen naar schonere vormen van energie, moeten we afscheid nemen van deze bronnen. WellDecommissioned, een bloeiende startup gevestigd in Den Haag met het hoofdkantoor in Apollo 14, een toegewijd bedrijfspand voor ondernemers die bijdragen aan een betere wereld.

WellDecommissioned heeft een innovatieve methode ontwikkeld om de ontmanteling of het hergebruik van olie- en gasinstallaties aan te pakken. Volgens Marc Nijmeijer, CEO en mede-oprichter “heeft WellDecommissioned een missie om de barrière van hoge kosten te doorbreken door het opruimen van de bronnen toegankelijk te maken. We doen dit met standaardoplossingen en optimale werkvoorbereiding. Dit maakt het proces veel sneller en goedkoper.”

Het is essentieel werk. Als de ontmanteling van olie- en gasinstallaties niet snel plaatsvindt, zal het probleem worden overgedragen aan toekomstige generaties. Omdat het opruimen van putten complex, duur en tijdrovend is, bestaat het gevaar dat deze putten uiteindelijk open blijven of beginnen te lekken, wat resulteert in verontreiniging van grondwater of olie die naar de oppervlakte stroomt. De klanten van WellDecommission zijn oliemaatschappijen, investeerders, leveranciers en bouwers van gespecialiseerde machines en schepen.

Marc: “We spreken de taal van grote bedrijven en multinationals in deze sector, deels omdat we een goede mix van hooggekwalificeerde mensen hebben. De bedrijven in onze supply chain zijn enthousiast over ons concept, wat ons vertrouwen geeft. We bieden onze service aan met een klein en groeiend team van zeer ervaren technische specialisten die zijn gekoppeld aan jonge professionals. Dat betekent dat we een grote impact kunnen hebben. In 2019 zullen we ons team blijven uitbreiden en verder groeien. ”

Het doel is volgens Marc duidelijk: “Over 5 jaar zullen we een toonaangevend bedrijf zijn in standaardoplossingen voor het opzetten en uitvoeren van dit soort ontmantelingsprojecten, niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten. Een concept dat succesvol is gebleken. En onze software wordt veel gebruikt in de supply chain. ”

De summit in de stad van ‘doing good and doing business’

Net als veel andere innovatieve ondernemers zullen Marc en zijn team deelnemen aan de Global Entrepreneurship Summit 2019 (3-5 juni) in Den Haag. De GES brengt 2.000 internationale leiders samen op het gebied van ondernemerschap, innovatie, investeringen en beleid om deals te faciliteren die voor iedereen van belang zijn. Marc: “Den Haag is het perfecte decor voor de summit, vooral met alle side-events die de summit biedt. De stad is een grote smeltkroes van instellingen, ondernemers en investeerders, in combinatie met een aangename plek om zaken te doen. Als je een bedrijf bent dat zaken wil doen en bijdragen aan een betere wereld dan is Den Haag gewoon logisch “.