Wat gebeurde er toen YAPILI de Haagse Vernieuwers challenge won?

Startups, scale-ups en studenten met innovatieve ideeën voor een betere wereld kunnen zich tot 17 oktober weer aanmelden voor de Haagse Vernieuwers Challenge. Welke mogelijkheden biedt het winnen van de challenge? In deze blog een korte update van oud-winnaar YAPILI.

YAPILI verbindt Afrikaanse mensen wereldwijd met erkende gezondheidsprofessionals. Ze geloven dat iedereen recht heeft op toegang tot kwalitatief gezondheidsadvies van een erkende zorgverlener. YAPILI is gericht om de uitdaging aan te gaan van het gebrek aan artsen in veel Afrikaanse landen en de onderliggende infrastructuur en financiële barrières. Om die reden richt YAPILI zich op technologie die toegang geeft tot kwalitatieve zorg, zodat individuen in staat zijn om in contact te komen met erkende zorgverleners. In 2018 ontving YAPILI de Haagse Vernieuwers award voor de beste startup. Met het winnen van de uitdaging won YAPILI € 25.000 financiering voor hun onderneming.

In welke fase bevond YAPILI zich voordat jullie aan de uitdaging deelnamen?
We zaten in onze pilotfase met een veel kleiner team. De Haagse Vernieuwers challenge was onze eerste grote overwinning als startup en bood ons de middelen om YAPILI verder te ontwikkelen.

Wat gebeurde er nadat je de challenge had gewonnen?
We waren in staat om onze technologische oplossing te verbeteren en onze bekendheid te vergroten door evenementen over de hele wereld bij te wonen. Ik kreeg de kans om fulltime aan de ontwikkeling van het bedrijf te werken. We leveren nu gezondheidsadvies in 8 Afrikaanse landen. Met YAPILI veranderen we de manier waarop onze wereld samenwerkt voor een betere gezondheid.

Wat is de status van YAPILI nu?
We hebben ons ‘go to market’-product enkele maanden geleden geïntroduceerd en ons bedrijfsmodel uitgerold. Afrikaanse gebruikers komen via hun werkgevers op YAPILI om toegang tot vertrouwelijke, betaalbare en kwaliteitsvolle gezondheidsadviezen te verbeteren met het comfort van hun eigen smartphone.

Haagse Vernieuwers 2020

Heb jij ook een innovatief idee, product of service die de wereld kan verbeteren? Meld je dan aan voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020. Dit jaar maak je kans om tussen de € 2.500 tot € 25.000,-. te winnen. Inschrijven kan tot 17 oktober. Kijk hier voor meer informatie.