Wie zijn de juryleden van de Haagse Vernieuwers Challenge?

De Haagse Vernieuwers Challenge 2020 is in volle gang. Ieder jaar daagt de gemeente organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken met de Haagse Vernieuwers Challenge. Wie zijn de juryleden die dé Haagse Vernieuwers van 2020 gaan selecteren?

De 9 genomineerden zijn te verdelen over 3 categorieën en maken kans op de publieksprijs € 2.500, studentenprijs € 10.000, startup prijs € 15.000 en de scale-up prijs € 25.000 (bekijk hier wie de genomineerden zijn). De afgelopen weken hebben de genomineerden hard gewerkt aan hun business proposities en pitches met behulp van trainingen van Venture Academy. Op 21 januari tijdens de Big Improvement Day zullen ze zichzelf van hun beste kant laten zien en presenteren hoe zij zich in zetten voor een betere wereld. Het is aan de jury om de winnaars per categorie te selecteren. Lees hieronder wie de juryleden zijn.

Suzanne Wisse-Huiskes CEO van EN

Het eerste jurylid is Suzanne Wisse-Huiskes. Suzanne is de CEO van EN, het Europese netwerk voor impact ondernemers en leiders die werken aan een duurzame toekomst. “EN en ImpactCity hebben dezelfde ambitie: het bevorderen van een ecosysteem waar impact-gedreven leiders en organisaties toegang kunnen krijgen tot financiering, kennis en connecties. Waar ImpactCity zich vooral regionaal inzet, is de focus van EN internationaal. Zo zijn er capacity building programma’s in Europa en omliggende gebieden zoals Rusland en het Midden-Oosten”.

“We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het matchen van experts, ondernemers en NGO’s die werken aan het behalen van een of meer van de SDGs. We delen best practices en uitwisselingen uit verschillende landen over samenwerking met de EU, praktische ervaring met toegang tot internationale financiering en het creëren van synergieën tussen complexe organisaties”.

In 2019 is de organisatie vanuit London naar Den Haag verhuist en de samenwerking is nu al een groot succes. ImpactCity is de perfecte thuishaven om wereldwijd te bouwen aan een impact netwerk. “De Haagse Vernieuwers Challenge is een concreet voorbeeld van de manier waarop Den haag ambitieuze ondernemers een steun in de rug biedt met toegang tot kapitaal en kennis, zodat zij kunnen werken aan hun innovaties voor een betere wereld.”

Hans Dreijklufft van UNIIQ

Het tweede jurylid is Hans Dreijklufft van UNIIQ. UNIIQ is een investeringsfonds van €22 mln. gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. “Als investeringsmanager van UNIIQ werk ik dagelijks met innovatieve ondernemers. UNIIQ is opgericht door de 3 universiteiten in Zuid-Holland (TU Delft, Universiteit Leiden en het Erasmus MC) en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ investeert door alle sectoren heen en heeft inmiddels in meer dan 35 bedrijven geïnvesteerd. Met haar hoofdkantoor in Den Haag en diverse Haagse bedrijven in de portfolio zijn wij goed verankerd in de Hofstad. Altijd op zoek naar mooie, nieuwe innovatieve bedrijven met Impact is de Haagse Vernieuwers Challenge van ImpactCity niet alleen een heel leuk maar ook heel goede wedstrijd voor interessante ‘dealflow’. Vandaar dat ik graag in de jury zit.”

Het laatste jurylid is Erik van der Rijt. Erik is Hoofd Stedelijke Economie bij de gemeente Den Haag en vanuit die rol verantwoordelijk voor het ImpactCity programma van de stad. ‘Het ontwikkelen van stedelijke innovatieve ecosystemen vind ik fantastisch. Die voorliefde is ontstaan toen ik in het verleden het nationaal veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) heb mogen helpen oprichten en ontwikkelen.” Daarna heeft Erik zich vanaf de start in 2015 ingezet voor de ontwikkeling van een aantrekkelijk start- en scale up klimaat in Den Haag en de positionering van Den Haag als ImpactCity.

“Het is ontzettend leuk om te zien met hoeveel energie en passie mensen en bedrijven in Den Haag werken aan innovaties voor een betere wereld. Op geen enkele andere plek gaan ‘Doing good and doing business’ zo natuurlijk samen als in Den Haag. Het zit in ons DNA. Daarom investeert de stad samen met tal van partners onder de vlag van ImpactCity in ideale omstandigheden voor ondernemers, denkers en doeners die laten zien dat economisch succes en maatschappelijk rendement hand in hand gaan.”

‘De Haagse Vernieuwers Challenge is al jaren een van de mooiste onderdelen van ImpactCity. Er komen zoveel mooie inzendingen binnen en ieder jaar zijn er weer winnaars waar we als stad trots op zijn. En het werpt zijn vruchten af. De winnaars van de afgelopen jaren zijn mede met deze geldprijs in staat geweest om op te schalen en uit te groeien tot succesvolle ondernemingen. Seepje en Naif Skincare zijn daar mooie voorbeelden van.”

Op 21 januari tijdens de Big Improvement Day worden de winnaars bekend gemaakt. Wil jij hier bij zijn.