Persbericht:

Apollo 14 'landt' in de Binckhaven [in Dutch]

Persbericht van De Binckhaven:
Apollo 14 landt in de Saturnusstraat

Den Haag, 15 november 2017 – Er komen nieuwe werklocaties voor startups en scale-ups die zich in de Binckhaven willen vestigen. Naast de Caballero Fabriek, De Besturing en Binck36 is Apollo 14 (gelegen op Saturnusstraat 14) het nieuwe verzamelpand waar startups zich kunnen gaan vestigen. De gemeente wil met dit nieuwe pand, in dit populaire startup gebied, aantrekkelijke en betaalbare kantoorruimte bieden.

Wethouder Karsten Klein zegt: “Jonge creatieve ondernemers vragen voor hun huisvesting niet om een standaard kantoorpand, maar om een dynamische omgeving waar startups en scale-ups kunnen groeien met ruimte voor experiment, met rauwe randjes en in een creatief-industriële omgeving. Apollo 14 wordt zo’n pand.”

Hij vervolgt: “De Caballero Fabriek is wat dat betreft een icoon in dat gebied. Maar ook de broedplaats De Besturing, brouwerij De Kompaan, scale-up Secrid, het sociale bedrijf Greenfox en MaMa Kelly hebben dit gebied zichtbaar verrijkt. De ontwikkeling van Apollo 14 is in die lijn een mooie toevoeging aan de Binckhaven.”

Op woensdag 15 november 2017 hebben de eigenaar COD/Borghese Real Estate en wethouder Karsten Klein de huurovereenkomst voor het gebouw op de Saturnusstraat getekend. De gemeente zal het gaan verhuren aan innovatieve en creatieve ondernemers die technologie ontwikkelen die bijdragen aan een betere wereld. Dat noemen we ‘Impact Economy’. De vestiging van dit soort ondernemingen past in de strategie van de gemeente Den Haag, om de nieuwe generatie creatieve en innovatieve ondernemers te behouden én aan te trekken. De vraag naar passende huisvesting is groot, het aanbod (nog) te gering. Daarom heeft het college nu middelen vrijgemaakt om meer huisvesting te realiseren.

Ontwikkelingen

Wethouder Karsten Klein is verheugd over deze ontwikkelingen binnen het Haagse startup ecosysteem: “Als internationale stad van Vrede en Recht willen we dat Den Haag dé hotspot is voor (internationale) startups en scale-ups die zich richten op innovaties voor een betere wereld, de zogeheten global challenges. Dit noemen we ‘doing good and doing business’. Hier hoort ook voldoende aantrekkelijke huisvesting bij.”

Deze ontwikkeling past ook perfect bij de ambitie van de eigenaren COD/Borghese Real Estate en de gemeente Den Haag om het Maanplein te transformeren naar een levendige mix van wonen en werken. Het gebouw van Apollo 14 zal zorgen voor meer dan 4.000 m² nieuwe aantrekkelijke ruimte voor Impact Economy in de Binckhaven. Deze unieke werkplekken zullen verdeeld worden tussen één scale-up en diverse kleinere startups. Samen zullen ze laten zien wat doing business & doing good betekent en brengt.

Meld je aan

Bén jij of kén jij een impact startup die per maart 2018 behoefte heeft aan betaalbare en creatieve kantoorruimte in Apollo 14? Download dan nu het aanmeldformulier voor een ruimte in Apollo 14 of neem contact op met het ImpactCity Team via impacteconomy@denhaag.nl.

In Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, wordt al meer dan een eeuw aan maatschappelijke impact gewerkt. Wil je meer lezen over deze “impact economy”? Lees hoe startups in Den Haag business maken van impact, zoals bijvoorbeeld de startups in het Startup in Residence programma.